GuidePedia

0

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε την Παρασκευή το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και με το οποίο απειλεί ότι θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, μεταξύ των οποίων και το Πακιστάν. Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστότοπων, SITE, «η Αλ Κάιντα εξέδωσε την 6η Μαΐου 2011 μία ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους, με την οποία επιβεβαιώνει το θάνατο του ηγέτη της, Οσάμα μπιν Λάντεν". "Ο μαχητής σεΐχης (...) Άμπου Αμπντάλα Οσάμα Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε (...) από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας" επισημαίνει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, το τρομοκρατικό δίκτυο δεσμεύθηκε να μην αποκλίνει από το δρόμο του ένοπλου αγώνα και πρόσθεσε ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν "είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο, για να χύνεται μάταια".

"Αυτό (το αίμα του Μπιν Λάντεν) θα παραμείνει, με την άδεια του Αλλάχ, μια κατάρα που θα κατατρέχει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους και θα τους κυνηγά μέσα και έξω από τις χώρες τους" αναφέρει στο μήνυμά της η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE. "Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους" προσθέτει.

"Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε ο σεΐχης Οσάμα, να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν τη ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών (...) και γενικά να εξαγνίσουν τη χώρα τους από τη βρώμα των Αμερικανών που έσπειραν τη διαφθορά" τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Παράλληλα, η Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι "σύντομα" θα μεταδώσει ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο ηχογράφησε ο Μπιν Λάντεν, μία εβδομάδα πριν το θάνατό του.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top