GuidePedia

0

Εφ. Ταράφ

Βαριοπούλα-Σχεδίο Β αποκαλύφθηκε στο Εσκίσεχίρ
Νέα στοιχεία για το σχέδιο Βαριοπούλα προέκυψαν στην έρευνα που έκανε η αστυνομία –μετά από επιστολή καταγγελία- στο Ερζερούμ στο σπίτι του συνταξιούχου συνταγματάρχη-στελέχους τμήματος πληροφοριών της Αεροπορίας Χακάν Μπουγιούκ.

Η αστυνομική διεύθυνση Κωνσταντινούπολης με έγγραφο που έστειλε στο δικαστήριο που ερευνά την υπόθεση Βαριοπούλα, ενημερώνει πως μετά από μέιλ-καταγγελία που έλαβαν στις 19 Φεβρουαρίου 2011 και έρευνα που έγινε σε μια διεύθυνση στο Εσκίσεχίρ, προέκυψαν νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.
Έφτασε καταγγελία
Στο έγγραφο που έστειλε η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στο 10 Κακουργιοδικείο περιγράφει πως στις 19 Φεβρουαρίου το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε ένα μέιλ-καταγγελία.
Στην συγκεκριμένη καταγγελία αναφερόταν πως «Θέλω να σας δώσω πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Πραξικοπήματος Βαριοπούλα και δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα. Το άτομο αυτό είναι ο συνταξιούχος συνταγματάρχης-στέλεχος τμήματος πληροφοριών της Αεροπορίας Χακάν Μπουγιούκ. Ο Χακάν Μπουγιούκ υπηρέτησε κατά τα έτη 2003-2006 σε μονάδες πληροφοριών στην Άγκυρα και την εποχή της 28ης Φεβρουαρίου είχε αναλάβει σημαντικά πόστα. Είχε λάβει αρκετούς επαίνους για τις πετυχημένες εργασίες του και είχε πετύχει κατά την περίοδο της 28ης Φεβρουαρίου να απομακρύνει από τον στρατό αρκετά μέλη του προσωπικού» .
Ενημέρωνε τους ανωτέρους του
Στην επιστολή αναφέρεται πως όταν ο Μπουγιούκ υπηρετούσε στο Εσκίσεχίρ κατά τα έτη 2003-2006, ενημέρωνε τους ανωτέρους του για τις πληροφορίες και τα έγγραφα που μάθαινε, για να χρησιμοποιηθούνε στο Σχέδιο Πραξικοπήματος Βαριοπούλα. Αναφέρεται πως «Ο Χακάν Μπουγιούκ, είχε ετοιμάσει σχέδιο δράσης ενάντια σε άτομα και φορείς που θεωρούνταν οπισθοδρομικοί, το οποίο θα ενεργοποιούνταν μετά το σχεδιαζόμενο στην Κωνσταντινούπολη πραξικόπημα που στόχευε να πάρει την εξουσία στα χέρια. Για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου είχε κάνει μια σειρά από παράνομες πράξεις» . Στο γράμμα αναφερόταν πως ο Μπουγιούκ όταν συνταξιοδοτήθηκε πήρε μαζί του μια σειρά από έγγραφα και φωτογραφίες, τα οποία σχεδίαζε να τα χρησιμοποιήσει για να μην του συμβεί τίποτε σε περίπτωση που δεν τον στήριζαν
Σε μνήμη-φλασάκι τα σχέδια Οράζ και Σουγκά.
Στο έγγραφο της αστυνομίας αναφέρεται πως κατά την έρευνα που έγινε στην διεύθυνση με βάση τα καταγγελλόμενα στο μέιλ, βρέθηκαν σε μια φορητή μνήμη στοιχεία και έγγραφα σχετικά με το ¨Σχέδιο Δράσης Οράζ¨ και το ¨Σχέδιο Δράσης Σουγκά¨. Στο τμήμα με τίτλο ¨Συμπεράσματα και προτάσεις¨ που ετοίμασαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας σχετικά με τις πληροφορίες και τα έγγραφα που βρέθηκαν κατά την έρευνα, αναφέρεται πως στα πλαίσια του ¨Σχεδίου Δράσης Οράζ¨ με τον σχεδιασμό των πτήσεων στο Αιγαίο από την 1η Τακτική Διοίκηση Αεροπορίας και με την απευθείας σύνδεση με την Διοίκηση 1ης Στρατιάς, πλέον η 1η Τακτική Διοίκηση Αεροπορίας θα είναι πιο ενεργή στο ¨Σχέδιο Δράσης Οράζ¨.
Η διαταγή ήταν από τον Ιμπραήμ Φιρτινά
Σε εφαρμογή διαταγής που είχε δώσει ο στις 23 Ιανουαρίου 2003 ο νυν συνταξιούχος στρατηγός Χαλίλ Ιμπραήμ Φιρτινά, είχε σχηματιστεί ομάδα που θα ετοίμαζε ¨εναλλακτικό¨ σχέδιο, και στο έγγραφο σχετικά με την ενημέρωση που παρείχε τον Φεβρουάριο του 2003 ο Μπαλανλί προς τον Φιρτινά, αναφέρεται πως ¨Γίνεται αντιληπτό πως σε εφαρμογή προφορικής εντολής του Μπιλγκί Μπαλανλί της 3ης Μαρτίου 2003 είχαν αρχίσει να παίρνονται μέτρα για τον σχηματισμό σχεδίου σε περίπτωση που το Σχέδιο Δράσης Οράζ δεν μπορούσε να εφαρμοστεί ή αποτύγχανε.¨
Αν αποτύχει αρνηθείτε το
Στην εκτίμηση που κάνει η αστυνομία αναφέρεται πως είχαν ληφθεί μέτρα ώστε σε περίπτωση που δεν μπορούσε να εφαρμοστεί ή αποτύγχανε το Σχέδιο Δράσης Οράζ, να ετοιμαζόταν νέο σχέδιο και επίσης να αποτύγχαναν οι ενδεχόμενες επιτροπές διερεύνησης που θα γίνονταν σε περίπτωση αποτυχίας. Επίσης αναφέρεται πως το σχέδιο καμουφλάρονταν, παρακολουθούνταν αυτοί που το εμπόδιζαν, και λαμβάνονταν μέτρα για την διαφύλαξη του απορρήτου του σχεδίου

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top