GuidePedia

0
ImageΜε τρεις ημέρες καθυστέρηση και αφού πρώτα έφυγε ο Α.Νταβούτογλου, προφανώς για να μην τον κακοκαρδίσουν, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, δήλωσε σήμερα τα εξής, σχετικά με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου που αφορούν την υφιστάμενη απειλή πολέμου (casus belli) της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας στην περίπτωση που εξασκήσει το νόμιμο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων:

«Ο συσχετισμός που επιχειρείται από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας είναι τουλάχιστον άστοχος.
Η απόφαση της Ελληνικής Βουλής αφορά στην άσκηση νομίμου δικαιώματος, συμφώνως με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, τόσο το συμβατικό όσο και το εθιμικό.
Το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης περιέχει το γνωστό casus belli, που κείται εκτός των ορίων της διεθνούς νομιμότητας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις διμερείς μας σχέσεις και υποθηκεύει το μέλλον τους καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Τα προβλήματα δε θα λυθούν με κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, αλλά με σκληρή προσπάθεια, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, πολιτική βούληση και την επένδυση σε ένα κοινό μέλλον ειρήνης. Προϋπόθεση για αυτό και υποχρέωση της Τουρκίας είναι η άρση της απειλής πολέμου».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top