GuidePedia

0
Συνέβη στις αρχές Ιανουαρίου. Περίπου 20 Βούλγαροι διανοούμενοι, εκ των κορυφαίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και τρεις που κατάγονται από τα Σκόπια, απέστειλαν αναφορά προς την UNESCO, ζητώντας να σταματήσει η τηλέοραση των Σκοπίων να καταχράται συνεχώς τη βουλγαρική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας.
Ο αναγνώστης μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του, για το πως εργάζονται άλλοι και πως η ελληνική διπλωματία και, διασταλτικά, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, σε σχέση με τον σκληρό αλυτρωτισμό που παράγεται στη FYROM.
Η βουλγαρική αναφορά που κατατέθηκε προς τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ειρήνα Μπόκοβα, την καλεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη βουλγαρική γλώσσα την οποία η σκοπιανή κρατική τηλεόραση αποκαλεί ως ‘μακεδονική’.
«Επί 65 χρόνια διαδίδουν ψέματα σε όλον τον κόσμο πως υπάρχει ξεχωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα, μακεδονική ιστορία και μακεδονικός πολιτισμός”.»Η Μακεδονία του Βαρδάρη,( Βαρντάρσκα Μακεντόνια ) περιοχή την οποία καταλαμβάνει σήμερα η πΓΔΜ, υπήρξε πάντοτε ένας γεωγραφικός όρος ενιαίος με τον βουλγαρικό πολιτισμό και την βουλγαρική ιστορία.» Υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την θέση, αναφέρει η επιστολή. Στη δήλωση αναφέρονται τα ονόματα των Ιωακείμ Καρτσόφσκι, Κύριλλου Πεϊτσίνοβιτς, των αδελφών Μιλαντινοβι, Κούζμαν Τσαπκάρεβ, Γκότσε Ντέλτσεφ και άλλων.
Οι Βούλγαροι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καθημερινά στην πΓΔΜ καταστρέφονται ιστορικά μνημεία, τάφοι στρατιωτών, εκκλησίες και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη Βουλγαρία. Στην καταγγελία τους αναφέρουν ακόμη ότι οι Σκοπιανοί τους έκλεψαν τη λαϊκή μουσική, τις εκδηλώσεις, τους βούλγαρους βασιλιάδες, τους ήρωες, τις μάχες και τους επαναστάτες και τους ανακήρυξαν ως ‘Μακεδόνες’. Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στην τελευταία απογραφή, υπήρξε στήλη ξεχωριστή για τους Βουλγάρους. Δεκάδες έχουν συλληφθεί και τρομοκρατούνται όσοι λένε ότι είναι Βούλγαροι.
Η Σόφια διεκδικεί δηλαδή ανοιχτά όσα θεωρεί πως της ανήκουν. Την ίδια ώρα, πλήρης αδράνεια στην Αθήνα, έστω ως αντιπερισπασμός στο προπαγανδιστικό όργιο της FYROM. Να θυμίσουμε πως πόλεις όπως το Μοναστήρι ήταν κάποτε καθαρά ελληνικές; Να μιλήσουμε για την ξεχασμένη ελληνική μειονότητα των Βλάχων και Σαρακατσάνων, που υπέστησαν ανηλεή διωγμό από την τιτοική Γιουγκοσλαβία και η σημερινή FYROM τους κρατά ''εξαφανισμένους;''
Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. εκτιμά πως πρέπει κάποτε στο ζήτημα αυτό η ελληνική πλευρά να ''βγει στην αντεπίθεση'', αντιμετωπίζοντας την αδιάλειπτη και σκληρά ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων. Εκτός και αν το πήραμε απόφαση πως το ζήτημα έκλεισε και επίκειται η τυπική αποδοχή της ελληνικής ήττας...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top