GuidePedia

0
Ευοίωνο στοιχείο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την «αφύπνιση των Τουρκοκυπρίων», καθώς και τον σχεδιασμό για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας.
Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Κύπρου Άντρο Κυπριανού, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διεθνείς επαφές του κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. "Ο Πρόεδρος έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάρα πολλών για την Κύπρο και το Κυπριακό και αυτό είναι πολύ θετικό, δυστυχώς χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα μέχρι στιγμής σε ό,τι αφορά το Κυπριακό" απάντησε ο κ. Κυπριανού.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των τουρκοκυπρίων έναντι της Άγκυρας, ενώ ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι πέντε Τουρκοκύπριοι που ηγούνται των διαμαρτυριών βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για να ενημερώσουν σχετικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. "Τα μηνύματα από τις ομιλίες τους ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Ήταν μια κραυγή αγωνίας, όπως οι ίδιοι την ονόμασαν. Θέλουν κι αυτοί να αγωνιστούν μαζί μας για να λύσουν το Κυπριακό γιατί καταλαβαίνουν ότι χάνονται ως κοινότητα", σημείωσε ο κ. Κυπριανού.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top