GuidePedia

0
Του ΠΑΡΙ  ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η συμμετοχή της χώρας μας σ΄ ότι γίνεται αυτές τις ημέρες στη Λιβύη,είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Συμμάχους και το ΝΑΤΟ. Υπολογίζεται ότι το 40% των διευκολύνσεων που παρέχονται στις δυνάμεις που επιχειρούν στη  Λιβύη ,παρέχεται από τη Σούδα!
Kι όμως αν ρίξουμε μία ματιά στα τηλεγραφήματα των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων,αν δούμε τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και αν πάρουμε μία,μία τις δηλώσεις των ηγετών των
δυνάμεων που ηγούνται της εκστρατείας εναντίον του Καντάφι,πολύ δύσκολα θα βρούμε να διαβάσουμε ή να ακούσουμε τη λέξη Greece. Η Ελλάδα ,απλά δεν υπάρχει!
Είναι επιλογή μας; Αν ναι,ελπίζουμε ότι είναι μία επιλογή που έχει στόχο. Γιατί αν έχουμε επιλέξει να είμαστε στο περιθώριο αν και πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης,μόνο και μόνο για να "μην διαταραχθούν οι σχέσεις μας με τους άραβες",κάποιος πρέπει να πει σ΄ όσους έχουν κάνει αυτή την επιλογή,ότι στις επιχειρήσεις εναντίον του Καντάφι,συμμετέχουν και Άραβες,τους οποίους μάλιστα "φιλοξενούμε" και "διευκολύνουμε" στη Σούδα.

Δεν λέμε,προς Θεού, ότι έπρεπε να λειτουργήσουμε με τον "αρχοντοχωριατισμό" των Τούρκων,οι οποίοι μπορεί να πανηγυρίζουν για δήθεν μεγάλες επιτυχίες της διπλωματίας τους,ενώ θα έπρεπε να προβληματίζονται με τις απίστευτες παλινωδίες της κυβερνησής τους. Όμως το να παραμένουμε στη σκιά και να μην "πουλάμε" αυτό που δίνουμε στη σωστή τιμή,είναι λάθος.

Αναφέρουμε το γεγονός ,γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα,προσφέρει πολλά και δεν αναγνωρίζεται η προσφορά της. Είναι πρόσφατο το περιστατικό με τη δύναμή μας στο Αφγανιστάν. Μια δύναμη που κοστίζει πολλά σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε χρήματα,η οποία στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ,ούτε καν αναφερόταν!

Συνεπώς είναι νομίζουμε λογικό να βγούμε "από το καβούκι μας" και να κάνουμε -με απόλυτη σοβαρότητα και μέτρο- την παρουσία μας αισθητή. Να ακουστεί ο σημαντικός ρόλος που έχουμε -θέλοντας και μη- και η γεωστρατηγική μας αξία που χρόνια τώρα συνεχώς υποβαθμίζεται. Τώρα που οι μετοχές μας είναι ψηλά "πρέπει να πουλήσουμε".
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top