GuidePedia

0
Τη στιγμή που Αιγύπτιοι διαδηλωτές συρρέουν για άλλη μια φορά στο κέντρο του Καΐρου, ο αιγυπτιακός στρατός καλεί στήμερα τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Θεωρώντας ότι οι πολίτες της χώρας διαβίβασαν το μήνυμά τους και διαβεβαιώνοντας ότι πλέον τα αιτήματά τους εισακούστηκαν, τους ζητάει κατά συνέπεια να βοηθήσουν την Αίγυπτο να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς ζωής,
επιστρέφοντας στα σπίτια τους.
«Οι ένοπλες δυνάμεις σάς καλούν... Εσείς ξεκινήσατε βγαίνοντας στους δρόμους για να εκφράσετε τα αιτήματά σας, εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να αποκαταστήσετε τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής», δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού.
Αψηφώντας μέχρι στιγμής αυτή την έκκληση, οι Αιγύπτιοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τη στιγμή που ομάδα πεντακοσίων υποστηρικτών του πραγματοποιεί επίσης συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας.
«Δεν θα φύγουμε εμείς, αυτός θα φύγει», είναι το σύνθημα που ακούγεται από τα μεγάφωνα και σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, όπου έχουμε συγκεντρωθεί περί τα 1.500 άτομα, την επομένη του διαγγέλματος του αιγύπτιου προέδρου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για έκτη προεδρική θητεία.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την πλατεία Ταχρίρ, κοντά στο κτίριο της ραδιοτηλεόρασης, οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ κρατούν πανό με συνθήματα: «Ναι στον Μουμπάρακ, για τη προστασία της σταθερότητας», «Ναι στον πρόεδρο της ειρήνης και της σταθερότητας», «Οσοι αγαπούν την Αίγυπτο, δεν θα την ωθήσουν στην κατάρρευση».

Ορισμένοι από τους φιλοκαθεστωτικούς διαδηλωτές εξέφρασαν την πρόθεση να βαδίσουν προς την πλατεία Ταχρίρ. «Οι σωστοί άνθρωποι έφυγαν από την πλατεία μετά την ομιλία του κ. Μουμπάρακ χθες. Οσοι μένουν, είναι προδότες», δήλωσε ο αιγύπτιος δημοσιογράφος Γκαμάλ Ιμπραχίμ, που συμμετέχει στην διαδήλωση υπέρ του Μουμπάρακ.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top