GuidePedia

0
Η πρόσφατη έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 32 ανθρώπων εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία με μεγάλη προσοχή δεν ανακοίνωσε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται στελέχη του ΡΚΚ . Σύμφωνα με πληροφορίες μας από ανθρώπους στην Πόλη υποστηρίζουν - χωρίς βέβαια να μπορούν να το αποδείξουν – ότι το όλο σκηνικό το έχει εκμεταλλευθεί το στρατιωτικό κατεστημένο προκειμένου
να υπονομεύσει την κουρδική πολιτική του κόμματος του Ερντογάν συμπεριλαμβανομένης της εύθραυστης εκεχειρίας κατάπαυσης που υπάρχει.
Μας υπογραμμίζουν ότι δεν είναι τυχαίο που έγινε δύο ημέρες μετά την εκδήλωση ( γιορτή της Τουρκικής Δημοκρατίας) που παράθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γκιούλ με την μαντιλοφορούσα γυναίκα δίπλα του , όπου οι στρατιωτικοί αρνήθηκαν να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν την «Ισλαμική μαντίλα» .
Επίσης η νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα της 12 Σεπτεμβρίου ενίσχυσε τρομακτικά την δύναμη των ισλαμιστών και αυτό πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από ένα σεβαστό αριθμό Κούρδων ψηφοφόρων οι οποίοι αψήφησαν την προτροπή του ΡΚΚ να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα. Το τουρκικό κατεστημένο που τώρα βρίσκεται σε άμυνα εκμεταλλεύεται τις ενέργειες του ΡΚΚ - ή αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολα σαν τέτοιες (προβοκάτσιες) - και προσπαθεί να υπονομεύσει την κουρδική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος , συμπεριλαμβανομένης της εύθραυστης εκεχειρίας κατάπαυσης που υπάρχει.
Παράλληλα με αυτή την εμφανή στρατηγική, οι άνθρωποι του Ερντογάν σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) έχουν υπογείως δημιουργήσει απευθείας επικοινωνία με τους ηγέτες του ΡΚΚ, ελπίζοντας στην διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι δεν είναι δυνατόν οι Κούρδοι – γιατί δεν τους συμφέρει- να διαγράφουν με μια μονοκονδυλιά όλη αυτή την προσπάθεια . Και καταλήγουν λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν προβοκάτσια .
Κωνσταντίνος Τζεβελέκος 
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top