GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
Με αφορμή την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων με προορισμό τις ΗΠΑ, και τα οποία εστάλησαν από ΥΕΜΕΝΗ και εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια ΝΤΟΥΜΠΑΙ/ΗΑΕ και EAST MIDLANDS/Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ θα ήθελα να κάνω ορισμένες σύντομες παρατηρήσεις.

*Η ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ στην ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ(το έλεγα προ ημερών σε διάλεξη μου). ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
*Όπως φαίνεται το ένα δέμα ήταν σε 2 πτήσεις των αερογραμμών του ΚΑΤΑΡ(ΣΑΝΑΑ-ΝΤΟΧΑ και ΝΤΟΧΑ-ΝΤΟΥΜΠΑΙ), ενώ το άλλο πήγε με τις αερογραμμές του ΚΑΤΑΡ σε ΚΟΛΩΝΙΑ και από εκεί πριν σταλεί στις ΗΠΑ προωθήθηκε προς Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια φοιτήτρια της ιατρικής στη ΣΑΝΝΑ ήταν η μόνη που ενήργησε στέλνοντας τα δέματα. Στην πρωτεύουσα της ΥΕΜΕΝΗΣ βρίσκονται άλλα 24 τέτοια δέματα για έλεγχο. Πάντως απαιτεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΛΕΤΗ το θέμα της ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ στην ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ, και προσεχώς τα όσα θα έρχονται από την μεριά της ΣΟΜΑΛΙΑΣ…
*Εδώ μιλάμε εκ νέου για το PETN που είναι ισχυρότατο εκρηκτικό και δύσκολα εντοπίζεται. Είναι άοσμο-άχρωμο και ισχυρό. Επίσης είδα ότι είχε το δέμα και LEAD AZIDE που χρησιμοποιείται σε ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ.
*ΠΟΛΙΤΙΚΑ οι αποστολές των δεμάτων συνεπίπτανε με τις ενδιάμεσες Αμερικανικές εκλογές και την αποψινή επίσκεψη ΟΜΠΑΜΑ στην γενέτειρα του στο ΣΙΚΑΓΟ.
* Η Βρετανική ΜΙ6 ειδοποιήθηκε από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΑΕ-Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ. Επίσης άμεσα ειδοποίησαν τους Αμερικανούς και μυστικά ενεργοποιηθήκαν 14 ειδικές επιτροπές της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΗΠΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.
*Παρατήρησα και διαβάζοντας πρόσφατα περιοδικά της ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ στην ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ στο Διαδίκτυο(από συνδρομητικές ιστοσελίδες) ότι η οργάνωση εξειδικεύεται πολύ τελευταία σε ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, και στο πως θα διατρυπήσει τον τομέα των ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
*ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ(της UPS-FEDEX).Όπως ο Νιγηριανός τρομοκράτης πέρυσι τα Χριστούγεννα από ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ για ΝΤΗΤΡΟΙΤ, και το 2001 ο τρομοκράτης με τα εκρηκτικά στο παπούτσι από ΓΑΛΛΙΑ για ΦΛΟΡΙΝΤΑ.(SHOE BOMBER/REID).
*Στην Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ τα δέματα για πέραν του Ατλαντικού , κυρίως ανιχνεύονται στο Α/Δ LIECESTERSHIRE(όχι πάντα από αντιτρομοκρατική ομάδα, αν και πολλές φορές επεμβαίνει τέτοια).
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ/CARGO κλπ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ-ΑΝΙΧΝΕΥΤΙΚΩΝ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. Κάποτε θα πετύχουν. Δεν μπορείς να τα προλάβεις και εντοπίσεις όλα.
*Για τη Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ τέτοια ζητήματα σημαίνουν διαρκή συναγερμό, δεδομένου ότι το ΛΟΝΔΙΝΟ αποτελεί την πόλη που θα φιλοξενήσει τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ του 2012.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top