GuidePedia

0
Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική μετά το παραλίγο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που επιχειρήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου εταιρίας ταχυμεταφορών.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε δέμα με παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού, το οποίο παρέδωσε νεαρός άντρας στην υπάλληλο του υποκαταστήματος στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι. Η βόμβα εξερράγη αμέσως μόλις η γυναίκα το παρέλαβε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια, καθώς η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος .
Δύο νεαροί 22 και 24 ετών, ο Κ.Α και ο Γ.Τ που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο συνελήφθησαν, και όπως διαπιστώθηκε ο ένας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχαν στην κατοχή τους ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, δύο πιστόλια, 5 γεμιστήρες, ένα καπέλο και μία περούκα.
Αργά απόψε ή το αργότερο αύριο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο βαλιστικός έλεγχος για τα δύο 9άρια πιστόλια, που είχαν πάνω τους οι δύο συλληφθέντες. Επίσης, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους, ενώ διεξάγονται έρευνες σε διάφορα σπίτια, καθώς στόχος των διωκτικών αρχών είναι να εκμεταλλευτούν τη θετική χρονική στιγμή και να καταφέρουν «καίριο» χτύπημα στο χώρο της τρομοκρατίας, με τον εντοπισμό πιθανής γιάφκας, που μπορεί να τις «οδηγήσουν» οι βόμβες…
Τα χτυπήματα που δεν έγιναν ποτέ…
Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο συλλήψεις έγιναν στη συμβολή των οδών Ριζάρη και Χρονίου από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί με αποστολέα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο. Οι δύο μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Το δέμα για τη γαλλική πρεσβεία είχε αποστολέα την action aid.
Επίσης, βάσει της απόδειξης παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή τους, εντοπίσθηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Και αυτός ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.
Ανακοίνωση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δύο συλληφθέντων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 1014, 1964, και 170.  Επισημαίνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top