GuidePedia

0
Ευάλωτες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Τι οδηγίες πήραν τα στελέχη της για τις ύποπτες συσκευές, τα "δωράκια" και τις…γυναίκες!
Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Τουρκικού τύπου η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας παρείχε εκπαίδευση στο προσωπικό διαφόρων υπουργείων και κρατικών φορέων, όπως τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, το Υπουργείο Ενέργειας, το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας καθώς και των τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών Aselsan, Havelsan, TAI, ΒΟΤΑ5 και TPAO, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κατασκοπείας.

Τα στελέχη της ΜΙΤ ενημέρωσαν το προσωπικό και προειδοποίησαν, με σαφείς οδηγίες, να παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Συγκεκριμένα οι Τούρκοι πράκτορες επισήμαναν ότι:

- Ξένες Μυστικές Υπηρεσίες προσπάθησαν να υποκλέψουν κρατικά μυστικά για πολιτικά και οικονομικά θέματα.

- Πρέπει να τυγχάνει ειδικής προσοχής το προσωπικό που υπηρετεί στις ξένες Πρεσβείες.

- Θα πρέπει να αποφεύγεται η συναναστροφή με γυναίκες ξένης υπηκοότητας, δεδομένου ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως «πράκτορες».

- Δεν πρέπει να λαμβάνουν δώρα από ξένους, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κυρίως «BlackBerry».

- Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται στις συσκευές παρακολούθησης εξ' αποστάσεως. Πραγματικό κίνδυνο αποτελούν οι συσκευές κινητών τηλεφώνων, διότι μπορεί να υποκλαπούν συνομιλίες ακόμα κι αν αυτές είναι κλειστές.

- Να μην πραγματοποιούν στρατηγικές συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία.

- Όταν πρόκειται να ταξιδέψουν να κρατούν ως χειραποσκευή τους φορητούς υπολογιστές τους, τα USB και τους σκληρούς δίσκους.

- Να επιλέγουν με ιδιαίτερη προσοχή τα καταστήματα επισκευής των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι πράκτορες της ΜΙΤ παρουσίασαν στους εκπαιδευόμενους ξεχωριστά την κάθε συσκευή υποκλοπής, ενώ αναφέρθηκαν στην υποκλοπή πληροφοριών από τον φορητό υπολογιστή της Καγκελαρίας Άγκελα Μέρκελ, ενώ ήταν απενεργοποιημένος καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κατάφερε, με εκβιασμό, να πείσει μια από τις χώρες του Κόλπου για την αγορά πολιτικών αεροσκαφών, ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική εταιρεία BOEING.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top