GuidePedia

0
Το ισραηλινό περιοδικό «Bamahane» προβαίνει στην αποκάλυψη της ίδρυσης νέας μάχιμης μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μονάδα η οποία θα επιφορτιστεί με το έργο της φρούρησης των αεροπορικών βάσεων στην έρημο Νεγκέβ! Η μονάδα που θα ονομαστεί «Μεραρχία των Φρουρών της Νεγκέβ» (Negev Defenders Division), θα κηρυχθεί επιχειρησιακή τους επόμενους μήνες και θα είναι η πρώτη μονάδα φρούρησης αεροδρομίων που θα λάβει το χαρακτηρισμό ως «μάχιμης μονάδας».
Ποια είναι όμως η αφορμή ίδρυσης της μονάδας; Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί επεισόδια και ένταση ανάμεσα σε στρατιώτες που φρουρούν τις αεροπορικές βάσεις στην έρημο και τους Βεδουίνους που ζουν στην περιοχή.

Οι στρατιώτες που θα την επανδρώνουν θα περνούν ιδιαίτερα σκληρή εκπαίδευση σε διαφόρους τύπους οπλισμού, θα μαθαίνουν συστηματικά την αραβική γλώσσα ώστε να μπορούν να συνεννοούνται και να αντιλαμβάνονται τη νοοτροπία και τον πολιτισμό των Βεδουίνων, καθώς επίσης θα λαμβάνουν μέρος σε αποστολές στη Δυτική Όχθη ως μέρος της εκπαίδευσής τους.

Η μονάδα θα τεθεί υπό την καθοδήγηση του «Κλάδου Επίγειας Άμυνας» (Ground Defenses Branch) της ισραηλινής Αεροπορίας, η οποία πιστεύει ότι η ίδρυση και η επιχειρησιακή αξιοποίηση αυτής της μονάδας συνιστά επαναστατική αλλαγή στον τρόπο σκέψης της Αεροπορίας. Κι αυτό διότι αποτελεί πραγματική απάντηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις από τους Βεδουίνους, οι οποίοι ενίοτε προβαίνουν σε διάφορες «μη φιλικές πράξεις».

Απόφαση της ισραηλινής στρατιωτικής ηγεσίας είναι να επιχειρήσει να αποκαταστήσει τη σχέση με τους Βεδουίνους, αφού όπως και η ίδια αναγνωρίζει, η συμπεριφορά τους δεν οφείλεται σε κάποιο ενδεχόμενο… αντι-ισραηλινό μένος, αλλά σε λόγους οι οποίοι εν πολλοίς αντιμετωπίζονται με συμπάθεια από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top