GuidePedia

0
«Μεγάλο και ανεκμετάλλευτο» κεφάλαιο θεωρεί την Ομογένεια ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «να μιλήσει με πράξεις» και να «σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο», ενώ για το θέμα της Ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε ότι «θα επιμείνουμε μέχρι να επικρατήσει η λογική».
Ο κ. Δρούτσας είχε συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, καθώς και της 65ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.


Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας προσφώνησε τη Γενική Συνέλευση και είχε επίσης συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του. Μετά τη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Λος Άντζελες, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σημαντικούς παράγοντες της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο κ. Δρούτσας υποστήριξε ότι θα πρέπει να «δώσουμε μεγαλύτερο βάρος» ώστε η σχέση του Ελληνισμού της Διασποράς με την Ελλάδα να γίνει «πιο αποτελεσματική, αποδοτική και ειλικρινής, χωρίς να συντηρούμε μύθους του παρελθόντος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την Ομογένεια ανέφερε ότι η Ομογένεια παραμένει το «μεγάλο, αλλά ακόμα ανεκμετάλλευτο» κεφάλαιο-όπλο της Ελλάδας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top