GuidePedia

0
Μιλώντας στην πέμπτη διάσκεψη των «ιερών αμυντικών» αρχείων του Ιράν, ο Αναπληρωτής Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος, Gholamali Rashid, δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ, αποτελούν «τρέχουσα απειλή», πως "καθημερινά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου" και πως "δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός δυνητικού πολέμου στο εγγύς μέλλον".
Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απειλές των ΗΠΑ, κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κατά τα τελευταία 10 χρόνια, επανέλαβε ότι ο στρατός του Ιράν βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση.


Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα σημάδια των απειλών κατά της χώρας του, είναι οι τέσσερις πόλεμοι του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, μέσα σε λιγότερο από οκτώ χρόνια, που οδήγησε σε χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια άστεγους και την καταστροφή των υποδομών στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Επίσης, τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές θα διαπράξουν ένα τέτοιο στρατηγικό λάθος, κάνοντας πόλεμο, γιατί θεωρεί ανίκανες τις ΗΠΑ να διεξάγουν κάποια επίθεση.

Τέλος, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με ενδεχόμενη αμερικανική αεροπορική ή πυραυλική επίθεση κατά του Ιράν, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει μεγάλη ικανότητα αποτροπής πυραύλων, όπως επίσης, διαθέτει δυνατότητες προστασίας από τη θάλασσα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top