GuidePedia

0
Η Τουρκία φαίνεται έτοιμη να δημιουργήσει μία βιομηχανική ζώνη μέσα στην Σερβία!
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό εργασίας και κοινωνικών θεμάτων Ομέρ Ντιντσέρ, η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Βελιγράδι για την δημιουργία της εν λόγω εγκατάστασης στην περιοχή του Σαντζάκ.
Η Τουρκία σχεδιάζει να αφιερώσει ένα ποσό περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό ενώ ως «αντισταθμιστικό όφελος» προς την Σερβία η Τουρκική Υπηρεσία Διεθνής Συνεργασίας θα αναλάβει την υποχρέωση να κατασκευάσει ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο στην περιοχή.

Το defence-point.gr δεν μπορεί να παρά να προχωρήσει στις ακόλουθες δύο παρατηρήσεις:

Πρώτον, είναι σαφές πως η Νεοθωμανική πολιτική του ΑΚΡ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, ακόμα και σε χώρες οι οποίες λόγω ιστορίας και πολιτισμού δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φιλικές προς την έκδοση του Σουνιτικού Πανισλαμιστικού Οθωμανικού ιμπεριαλισμού που πρεσβεύει ο Αχμέτ Νταβούτογλου.


Δεύτερον, η Σερβία βρίσκεται σε τόσο δύσκολη οικονομική θέση έτσι ώστε μία επένδυση της τάξης των 40-50 εκατομμυρίων ευρώ να την δελεάζει τόσο ώστε να «βάζει το κεφάλι της στον ντορβά» αφού προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως επιτρέπει στην Άγκυρα να βάλει πόδι σε μία περιοχή, το Σαντζάκ, η οποία κρίνεται ως πολύ ευαίσθητη αφού βρίσκεται πλησίον των συνόρων με το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο. Η παρουσία του αλβανικού στοιχείου είναι έντονη ή ακόμα και αν δεν είναι, η παρουσία του Οθωμανού «πατερούλη» θα προσελκύσει κάθε είδους ισλαμιστικής νεοθωμανικής και αλβανικής εθνικιστικής δραστηριότητας.
defence-point.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top