GuidePedia

0

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Πολέμου παρήγγειλε σύστημα που θα μπορεί να παρακολουθεί όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Το Ισραήλ πριν να μας πουλήσει αυτό το σύστημα πήρε όλες τις πληροφορίες για τα συστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία. Το Ισραήλ όποτε θέλει θα μπορεί να μας παρακολουθεί¨.
1-9-2010, εφ. Ταράφ
O Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Ασλάν Γκιουνέρ, το 2007 υπέκλεψε παράνομα τις συνομιλίες δύο χιλιάδων ατόμων με συσκευή που έβαλε να αγοράσουν από το Ισραήλ με τη δικαιολογία πως ¨θα ακούμε τους ΠΚΚδες¨.

Σύμφωνα με τον νόμο για τις τηλεπικοινωνίες του 2005, παρακολουθήσεις μπορούνε να κάνουνε μόνο η ΜΙΤ, η Αστυνομία και η Στρατοχωροφυλακή. Από τον νόμο φαίνεται ότι ο στρατός δεν έχει αρμοδιότητα να πραγματοποιεί παρακολουθήσεις, και ούτε την αρμοδιότητα να αγοράσει το σχετικό υλικό. Ο Ασλάν Γκιουνέρ που ήξερε τον νόμο, για να κάνει τις παράνομες παρακολουθήσεις, έδειξε ως δικαιολογία μια εγκύκλιο του 2002. Προβάλλοντας στην Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής βιομηχανίας αυτήν την εγκύκλιο του 2002, έκρυψε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας αυτήν την αγορά.

Δεν αρκεί η δορυφορική παρακολούθηση
Ο Γκιουνέρ είχε τονίσει και παλιότερα, ότι στα πλαίσια μιας συμφωνίας θα μπορούσε να είχε αγοραστεί σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων. Η συμφωνία που υπογράφηκε στις 5-9-2006 ανάμεσα στην Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και την τουρκική εταιρία İnta Space αφορούσε προμήθεια παρακολούθησης τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου(Thuraya). Με βάση αυτήν τη συμφωνία οι Τ.Ε.Δ. θα αποκτούσαν την δυνατότητα παρακολούθησης δορυφορικών τηλεφώνων. Ο Γκιουλέρ σε έγγραφο του, αφού αναφέρει πως το σύστημα παρακολούθησης και παρεμβολής δορυφορικών τηλεφώνων θα τοποθετούνταν στο Αρχηγείο, προσωρινά τον Μάρτιο του 2007 και οριστικά τον Ιούλιο του 2007, ζητά να αγοραστεί και σύστημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων. Αυτό είναι που τραβάει την προσοχή στο έγγραφο του Γκιουνέρ. Δηλαδή ότι παρά το ότι δεν είναι στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητες του, ζητά να αγοραστεί σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων.…………..

Μετά από αυτό το έγγραφο του Γκιουνέρ αγοράστηκε ένα σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων από το Ισραήλ. Το σύστημα αυτό τοποθετήθηκε στο υπ. αρ. 06 AD 6382 αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές. Με βάση τον νόμο για τις τηλεπικοινωνίες η αρμοδιότητα για την παρακολούθηση όλων των παρανόμων δραστηριοτήτων – του ΠΚΚ συμπεριλαμβανομένου- ανήκει στην ΜΙΤ, στην Στρατοχωροφυλακή και στην Αστυνομία. Όμως παρόλα αυτά ο Γκιουνέρ αγόρασε από το ισραήλ το σύστημα για να κάνει παράνομες παρακολούθήσεις.

Ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Ασλάν Γκιουνέρ που είχε φέρει το σύστημα με τη δικαιολογία πως ¨θα παρακολουθούμε τους ΠΚΚδες¨, φέρεται να έχει παρακοουθήσει πολλά γνωστά ονόματα. Στρατιωτικός που μίλησε με την Ταράφ μας ανέφερε πως παρακολουθήθηκαν παράνομα οι : Μπασκίν Οράν, Ντογού Εργκίλ, Φικρί Σαγλάρ, Κενάν Ισίκ, Ζιγιά Χαλίς. Ορχάν Μίρογλου, Λεϊλά Ζανά και Σεμπαχάτ Τουντζέλ. Ανέφερε ότι σε περίπτωση που διεξαχθεί έρευνα, τα ίχνη για την παρακολούθηση αυτών των ατόμων θα βρεθούνε στο υπ. αρ. 06 AD 6382 αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές όπου τοποθετήθηκε το σύστημα. Μάλιστα έδωσε μια ακόμη εντυπωσιακή πληροφορία. ¨Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Πολέμου παρήγγειλε σύστημα που θα μπορεί να παρακολουθεί όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Το Ισραήλ πριν να μας πουλήσει αυτό το σύστημα πήρε όλες τις πληροφορίες για τα συστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία. Το Ισραήλ όποτε θέλει θα μπορεί να μας παρακολουθεί¨.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δημοσίευση σχολίου

 
Top