GuidePedia

0
Ένα πλοίο με το όνομα "Ειρήνη" απέπλευσε από τα κατεχόμενα με στόχο να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Αυτή τη φορά όμως μεταξύ των επιβαινόντων, υπάρχουν και Εβραίοι ακτιβιστές που αντιτίθενται στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους. "Για προκλητικό αστείο" κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Έβαλαν πλώρη για τη στήριξη της Γάζας. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το ρεσάλτο στο Μάβι Μαρμαρά και το  θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών,
ένα καταμαράν στου οποίου το πλήρωμα υπάρχουν και Εβραίοι  ακτιβιστές απέπλευσε από τα κατεχόμενα για τη Γάζα, ελπίζοντας να παραβιάσει το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ.
Εννέα  θαρραλέοι επιβάτες από το  Ισραήλ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ βρίσκονται ανοικτά της θάλασσας με το υπό βρετανική σημαία καταμαράν με το όνομα "Ειρήνη". Σχεδιάζουν να παραδώσουν  παιδικά παιχνίδια, ιατρικό εξοπλισμός, εξωλέμβιους  κινητήρες  για τις ψαρόβαρκες των κατοίκων και  βιβλία για το παιδιά της  Γάζας
Ο Ρίτσαρντ Κούπερ, από τη βρετανική ομάδα "Εβραίοι για τη Δικαιοσύνη των  Παλαιστίνιων", δήλωσε ότι ελπίζει να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι οι Εβραίοι του Ισραήλ υποστηρικτές  της  χάραξης  πολιτικών έναντι των Παλαιστινίων.
Από την πλευρά του ο Ραμί Ελχάναν, Ισραηλινός επιβάτης του οποίου η κόρη σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το 1997 είπε ότι ήταν "ηθικό καθήκον" να  υποστηρίξει τους  Παλαιστινίους  στη Γάζα, επειδή η συμφιλίωση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την ειρήνη.
Ο Ραμί δήλωσε "Αυτό το  1,5 εκατομμύριο ανθρώπων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας είναι θύματα ακριβώς όπως είμαι και εγώ".
Ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ  Άντι Ντάβις σε δήλωση του τόνισε για την κίνηση αυτή " Πρόκειται για ένα προκλητικό αστείο που δεν είναι καθόλου αστείο".
NEWS247.COM

Δημοσίευση σχολίου

 
Top