GuidePedia

0

“Δεν θα ξέρουμε για πολύ καιρό ακόμα αν οι στιγμές αυτές που ζούμε είναι ιστορικές”, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά τα εγκαίνια της έκθεσης “Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη”, στον χώρο της ιστορικής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Μίλησε όμως και για “τη δύναμη της δημιουργίας της πίστης και την προαναγγελία νέων εποχών που θα μας κάνουν όλους, Έλληνες και Τούρκους, να αισθανθούμε υπερήφανοι”.

Με τη σειρά του, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν από την Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η σχολή εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. “Και τούτο παρά πάσαν προσδοκίαν. Κατανοούν οι αρμόδιοι το άδικον αναστολής της λειτουργίας, υπόσχονται λύσιν, αλλά ουδέν πλέον τούτου -τουλάχιστον προς το παρόν- κάνουν”, δήλωσε.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, ο δήμαρχος των Πριγκιποννήσων, ο διευθυντής του Μουσείου του Τοπ Καπί, πολλοί καλλιτέχνες, Έλληνες και Τούρκοι.
Βρέθηκαν όλοι στον χώρο προκειμένου να θαυμάσουν τα έργα 101 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτή την παρουσίαση.
Στις αρχές Οκτωβρίου η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top