GuidePedia

0

Σε επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη, που έστειλαν στην εφημερίδα Τα Νέα, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.

Οι συντάκτες του κειμένου, όπως αναφέρει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, καταφέρονται με βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες, όπως οι κ.κ Π. Κωστόπουλος, Θ. Αναστασιάδης, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Χατζηνικολάου, Γ. Κουρής, Δ. Κοντομηνάς κ.ά. Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους τους αστυνομικούς -αυτήν τη φορά εξειδικεύουν σε εκείνους που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ- αλλά βάζουν και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εισαγγελείς και τους διευθυντές των φυλακών.

Μάλιστα, η απειλή εις βάρος τους συνδέεται άμεσα με την κράτηση κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και με τις συνθήκες κράτησης ποινικών κρατουμένων.

Με τίτλο «Η Σέχτα Επαναστατών οπλίζετα ξανά», ακολουθώντας τις επικοινωνιακές πρακτικές της 17 Νοέμβρη, επιδεικνύει με καλύτερης ποιότητας χαρτί, σαν αφίσα, τον αναβαθμισμένο οπλισμό της με την επισήμανση ότι «Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να "μιλήσουν"».

Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική: τρία Καλάσνικοφ, ένα ημιαυτόματο και ταξινομημένα στη σειρά δώδεκα πιστόλια και ένα περίστροφο. Στο σκηνικό προστίθενται γεμιστήρες, δεκάδες σφαίρες, ένα στιλέτο και μια σιδηρογροθιά.

Με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του οπλοστασίου της η τρομοκρατική οργάνωση δείχνει ότι διαθέτει τα μέσα για να υλοποιήσει τις απειλές της. Πέρα από τη δύναμη πυρός, όμως, οι τρομοκράτες επιδεικνύουν και την ευκολία που έχουν στην εξασφάλιση του οπλισμού.

Με διάταξη που θυμίζει τις φωτογραφίες που είχε δώσει κατά το παρελθόν στη δημοσιότητα η 17Ν, οι τρομοκράτες δείχνουν ότι διαθέτουν πολλά περισσότερα όπλα από τα δύο εννιάρια πιστόλια και το Σκόρπιον που έχουν έως τώρα χρησιμοποιήσει στα τέσσερα χτυπήματά τους: δύο ένοπλες επιθέσεις και δύο δολοφονίες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν διστάζουν να εντάξουν στο οπλοστάσιό τους και να φωτογραφίσουν δύο στιλέτα και μία σιδηρογροθιά, αντικείμενα που χρησιμοποιούνται αμειγώς από κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

Στα πρότυπα της 17Ν, η Σέχτα Επαναστατών φωτογραφίζει τα όπλα της πάνω σε μία επιφάνεια που μοιάζει να είναι στρογγυλό τραπέζι, με τα Καλάσνικοφ να δημιουργούν αψίδα κάτω από το σύμβολο της οργάνωσης: το αστέρι ανάμεσα σε δύο αντικρυστά Σκόρπιον.

Η συνέχεια στην ερμηνεία της σιωπής των δεκατριών μηνών είναι ανατριχιαστική και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την εκτίμηση περί διεργασιών στον χώρο της ένοπλης βίας: Περιγράφουν μια διαδικασία οργάνωσης που περιλαμβάνει εκπαίδευση στα όπλα, διάβασμα και ανεφοδιασμό σε όπλα. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση περί διαλόγου μεταξύ των μελών των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Σέχτα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προκήρυξη, απέκτησε δομή και τα μέλη της διακριτούς ρόλους, αφού ευθέως λένε ότι ορισμένοι εκπαιδεύτηκαν στα όπλα, άλλοι δημιούργησαν δίκτυο πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, παράλληλα με τη δημιουργία πλέγματος προστασίας για τους ενόπλους.

«Αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα», αναφέρουν.

Και προσθέτουν: «Οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν τη συνειδητή αεργία μας». Μάλιστα, στην περιγραφή της επιλογής του Σωκράτη Γκιόλια ως στόχου τους, οι τρομοκράτες επικαλούνται τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει και επιχειρούν να αποδείξουν ότι ήξεραν πολύ καλά τις κινήσεις του δημοσιογράφου.

Μέλη της οργάνωσης είχαν επιλέξει ως στόχο τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του περισσότερο από έναν μήνα, ενώ είχαν πληροφορίες για πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος - είναι άγνωστο, βέβαια, αν αυτές τις πληροφορίες τις απέκτησαν εκ των υστέρων.

Στην προκήρυξη αποκαλύπτουν αρκετά για το επιχειρησιακό σχέδιο παρακολούθησης και ισχυρίζονται ότι ο δημοσιογράφος είχε αστυνομική φύλαξη, από δυο αστυνομικούς συνοδούς ασφάλειας που του είχαν παραχωρηθεί και τους χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με τον συντάκτη, εναλλάξ μέχρι τη δολοφονία του υπασπιστή του Υπουργού, για τον οποίο μιλά με βαρύ και προσβλητικό χαρακτηρισμό. (Σημειώνεται ότι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν τον ισχυρισμό και σημειώνουν ότι ο δολοφονημένος είχε για κάποιο διάστημα ιδιωτική ασφάλεια).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να χτυπήσουν τον Σ.Γκιόλια γίνεται αναφορά σε υποθέσεις ντόπινγκ και το θέμα του Βατοπαιδίου, καθώς και τη χρήση του blog ως μέσου εκβιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος τηλεφώνησε το μεσημέρι της Τρίτης στην εφημερίδα, υποδεικνύοντας συγκεκριμένο σημείο που είχε τοποθετηθεί η προκήρυξη. Δύο συντάκτες της εφημερίδας πήγαν στο σημείο, όπου βρήκαν ένα cd, που, όπως διαπιστώθηκε, περιέχει εφτασέλιδο κείμενο, που αναφέρεται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 16 κάλυκες και όπλο 9 χιλιοστών, το οποίο οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι αποτελεί «σφραγίδα» της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε αργότερα καμμένο.


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο άτυχος δημοσιογράφος δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.
theInsider

Δημοσίευση σχολίου

 
Top