GuidePedia

1
Ακολουθώντας συστηματικά την πολιτική προκλήσεων κατά των ελληνικών δικαιωμάτων και ζωτικών συμφερόντων η Άγκυρα σήμερα το πρωί ξανάβγαλε το Πίρι Ρέις στη θάλασσα.
Συγκεκριμένα στις 8 το πρωί το Πίρι Ρέις κινούνταν εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελορίζου.
Αυτή τη στιγμή, ώρα 13.00, συνεχίζει να κινείται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας προσεγγίζοντας όμως μία περιοχή η οποία
σύμφωνα με την καταγραφή της μέχρι τώρα δραστηριότητας του πλοίου, αποτελεί τη "βάση εξόρμησης" για δραστηριότητες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Πίρι Ρέις απέπλευσε χτες το βράδυ από το λιμάνι της Ατάλλειας και οι κινήσεις του παρακολουθούνται στενά (αλλά διακριτικά) από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Την εκ του σύνεγγης παρακολούθησή του έχει αναλάβει πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη της τις (χλιαρές μέχρι σήμερα) αντιδράσεις της Αθήνας αλλά εμφανίζεται απόλυτα διατεθιμένη να συνεχίσει την τακτική των προκλήσεων και την αμφισβήτηση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας θεωρώντας ότι η χώρα μας βρίσκεται την παρούσα περίοδο σε κατάσταση μεγάλης αδυναμίας. Αν δε συνυπολογιστεί το γεγονός ότι αυτή η προκλητική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο μέσο της τουριστικής περιόδου (που αποτελεί κρίσιμο οικονομικό τομέα και για τις δύο χώρες) ακυρώνοντας στην πράξη τις όποιες προβλέψεις των συμφωνιών-μνημονίων που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο τουρκικός τυχοδιωκτισμός γίνεται ολοένα και πιο ενεργός χωρίς να ενδιαφέρεται για την ακόμη και από τυχαίους ή συγκυριακούς παράγοντες εκδήλωση θερμού επεισοδίου ή κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, αργά αλλά σταθερά, η Αθήνα όντας "στρατηγικά ψύχραιμη" ρυμουλκείται σε μία κατάσταση που την εμφανίζει να αποδέχεται στην πράξη τις τουρκικές απαιτήσεις. Δυστυχώς, γι ακόμα μία φορά η ελληνική "ευελιξία" (που άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υποχωρητικότητα) αποδεικνύεται ότι σίγουρα εκτρέφει τον τουρκικό τυχοδιωκτισμό αλλά και την δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Θα έρθει η ώρα όπου η Κύπρος , η Θράκη και όλα τα νησιά του Αιγαίου θα ανήκουν στην Τουρκία.
    Είμαι πλήρως απογοητευμένος απο τη χώρα που κρύβεται και δεν αντιδρά, την χώρα που γέννησε την δημοκρατία και τώρα την αχαριστία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top