GuidePedia

0
«Το κράτος ως τώρα ήταν ο μεγαλύτερος παραβάτης»είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στο μήνυμά του για την 36η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Σε μια σεμνή τελετή στην κλιματιζόμενη αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αντιστασιακών αλλά και νέων ανθρώπων αριστούχων φοιτητών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χειροκροτούμενος ότι,
«αν η κοινωνία, οι πολίτες πειστούν ότι το κράτος, ο μέχρι τώρα μεγαλύτερος παραβάτης, εφαρμόζει πρώτα το ίδιο τους νόμους, ότι η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς, ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια, ότι η Παιδεία και η Υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους, τότε, παρά την κρίση, παρά τη φτώχεια που αναπόφευκτα πλήττει μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, μπορούμε να περιμένουμε διέξοδο».

Στις 11 χθες το πρωί, με πορτοκαλάδες, βυσσινάδες και λεμονάδες και με συχνές αναφορές στην οικονομική κρίση, άρχισε η τελετή, η οποία σηματοδότησε τα 36 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το τέλος της Μεταπολίτευσης: «Με το βίαιο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την ελληνική δημοκρατία, αυτός που ξεκίνησε το 1974» είπε ο κ. Παπούλιας. Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είχε μια σύντομη συνομιλία με τους πολιτικούς αρχηγούς κ. Αντ. Σαμαρά, Γ. Καρατζαφέρη, Αλ. Τσίπρα αλλά και με τον κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος εφέτος για πρώτη φορά εισήλθε στο πάνελ των αρχηγών. Κυρίως τους ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ, ενώ αρκετή ώρα συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την παράσταση έκλεψαν δύο κυρίες: η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εγκατέλειψε τις πατερίτσες που την ταλαιπωρούσαν επί μήνες, ντυμένη με ένα γαλάζιο φόρεμα, και η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, ντυμένη στα λευκά, με άσπρο εφαρμοστό τζιν και άσπρο λινό σακάκι (χωρίς να αποχωρίζεται το αγαπημένο της σακίδιο). Η μεν κυρία Μπακογιάννη βρέθηκε πολύ κοντά στη σειρά όπου βρίσκονταν οι αρχηγοί των κομμάτων (ένα βήμα πίσω από τους πρώην πρωθυπουργούς), η δε κυρία Μπιρμπίλη, συνοδευόμενη πάντοτε από τον κ. Π. Γερουλάνο, είχε συνομιλίες με πολλούς βουλευτές του ΠαΣοΚ (οι περισσότεροι νεοεκλεγέντες). Τους έλεγε για τη... φώκια και για την προστασία της και ότι ετοιμάζεται να φέρει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε μια σύντομη συνομιλία με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ακόμη και στο Προεδρικό Μέγαρο, την ημέρα της γιορτής για τη Δημοκρατία, τον πλησίαζαν βουλευτές της ΝΔ και συνομιλούσαν μαζί του για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να επισημάνει στην ομιλία του ότι, «παρά τη διεθνή συγκυρία, αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις».
TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top