GuidePedia

0
Αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: «Εχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα» είπε και σημείωσε ενδεικτικά τη βελτίωση των επιδόσεων σε ό,τι αφορά το δημόσιο έλλειμμα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.

«Υπάρχουν θέματα ανοιχτά και έτσι το καλοκαίρι δεν θα μας αφήσουν να ξεκουραστούμε» είπε στον κ. Παπούλια ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και εξήγησε: «Εχουμε τη συνεργασία με την τρόικαπου θα έρθει σε λίγες ημέρες και πρέπει να συζητήσουμε μαζί όλα τα στατιστικά στοιχεία και την πρόοδο».

«Πιστεύω από το φθινόπωρο και μετά θα έχουμε αισθητά καλύτερη εικόνα, καθώς εμπεδώνεται ότι και στο έλλειμμα η πρόοδος είναι συνεχιζόμενη και μάλιστα βελτιούμενη. Η χώρα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μνημόνιο, επομένως αυτό θα καλλιεργήσει μια θετική εικόνα». Αναγνώρισε ωστόσο ότι «έχοντας προηγουμένως δεχθεί τόσο αρνητική προβολή, αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Αλλά πάντως έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε: «Υπάρχουν ψήγματα θετικά» .

TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top