GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Ασφαλώς ορισμένες χώρες που έχουν σε κάποια σημεία υπολογίσιμες μειονότητες ή άλλους πληθυσμούς με την σημερινή απόφαση του ΔΔΧ θα αισθάνονται πολύ ανήσυχες και καθόλου ευχαριστημένες.
*Υπάρχουν 96 (σε χάρτη) περιοχές στον πλανήτη που θα μελετήσουν πολύ και σε βάθος την σημερινή απόφαση.

*Η απόφαση του ΔΔΧ από την μια πλευρά είπε ΝΑΙ στην ανεξαρτησία, αλλά δεν έθεσε ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ για το πως τέτοιες περιοχές θα μπορούν να τύχουν διεθνούς αναγνώρισης.

*Ιδιαίτερη μελέτη και εμβάθυνση έτυχε από το ΔΔΧ η περίπτωση της διάλυσης της πρωην ΕΣΣΔ.

*Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ τηλεφώνησε στον ΣΕΡΒΟ πρόεδρο ΤΑΝΤΙΤΣ και του είπε να συνεργαστεί ΑΜΕΣΑ με την απόφαση .Από την πλευρά του Ο ΥΠΕΞ ΒΟΥΚ ΓΙΕΡΕΜΙΤΣ δήλωσε από την ΧΑΓΗ ότι δεν θα αναγνωρίσει ΠΟΤΕ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ την απόσχιση της ΠΡΙΣΤΙΝΑ.

*Πολλά στο έδαφος θα κριθούν τις προσεχείς ημέρες από την κατάσταση που θα επικρατεί στις μικρές πόλεις βόρεια του ποταμού ΙΜΠΑΡ(όπου υπάρχουν περίπου 100.000 Σέρβοι).

*Για να γίνει το ΚΟΣΟΒΟ πλήρες μέλος της ΓΣ/ΟΗΕ απαιτούνται περίπου άλλες 40-45 αναγνωρίσεις. Το ΚΟΣΟΒΟ σε 2-3 χρόνια θα κάνει αίτηση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

*Ασφαλώς κάποιες περιοχές όπως η ΑΜΠΧΑΖΙΑ, η ΝΟΤΙΑ ΟΣΣΕΤΙΑ, η ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ(ΜΟΛΔΑΒΙΑ), η Τουρκοκρατούμενη Β. ΚΥΠΡΟΣ, η ΣΟΜΑΛΙΛΑΝΔΗ και άλλες περιοχές θα επιζητήσουν τα παραπάνω… ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ βέβαια ότι θα αποσχιστεί η ΟΥΑΛΙΑ ή η ΚΟΡΣΙΚΗ ή η ΒΑΥΑΡΙΑ. Απαιτείται μια κάποια σοβαρότητα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. Πάντως οι ΚΙΝΕΖΟΙ( ΘΙΒΕΤ-ΞΙΝΙΑΝΓΚ-ΤΑΪΒΑΝ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ), οι ΡΩΣΟΙ(έχουν υπέρ και κατά . Υπέρ σε Ν.ΟΣΣΕΤΙΑ-ΑΜΠΧΑΖΙΑ-ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ. Κατά γιατί εύκολα ανοίγει ο Β. ΚΑΥΚΑΣΟΣ(ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ-ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ-ΙΝΓΚΟΥΣΕΤΙΑ κλπ). Να δούμε ποια γραμμή θα ακολουθήσουν. Και η ΙΣΠΑΝΙΑ θα αρχίσει να βλέπει και άλλες τάσεις (ανάλογα με τη δυναμική τους) πχ σε ΒΑΣΚΩΝΙΑ-ΑΡΑΓΩΝΙΑ-ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ-ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ κλπ.

*Θα προσθέσω το εξής , επισημαίνοντας ότι μπορεί η μάχη του ΚΟΣΟΒΟΥ του 1389(με τα θετικά και τη μυθολογία της) να ήταν κλειδί για την ταυτότητα της ΣΕΡΒΙΑΣ, αλλά η σύγχρονη μάχη για το ΚΟΣΟΒΟ χάθηκε οριστικά για το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top