GuidePedia

0

Δημοσιότητα έλαβε στο Ισραήλ η κατάληψη των γραφείων ελέγχου εισιτηρίων της Ελ Αλ, από στελέχη του ΠΑΜΕ, χτες, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα στην εφημερίδα Haaretz αναφέρεται, ότι σύμφωνα με δηλώσεις αεροπορικών παραγόντων, καθυστέρησε χθες για δύο περίπου ώρες η αναχώρηση της πτήσης Αθηνών – Τελ Αβίβ, λόγω του αποκλεισμού των γραφείων ελέγχου εισιτηρίων της εταιρείας από διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά του αποκλεισμού της Γάζας.

Όπως ανέφερε ο Ισραηλινός εκπρόσωπος των αερογραμμών Aegean στο Ισραήλ, οι διαδηλωτές, μέλη ελληνικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, απέκλεισαν πέντε γραφεία ελέγχου, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην «πολιτική καταπίεσης» του Ισραήλ, περιλαμβανομένου του αποκλεισμού.
Σε ανακοίνωσή της η Ελ Αλ ανέφερε ότι δεν τέθηκε καν θέμα για την ασφάλεια των 99 επιβατών της πτήσης 542, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλιο.
«Δεν μας αγαπούν εμάς τους Ισραηλινούς» δήλωσε ο Yitzhak Tzadikario, εκπρόσωπος των αερογραμμών Aegean, προσθέτοντας, ότι «παντού στον κόσμο υπάρχει μια θορυβώδης μειοψηφία που διακόπτει τον ένα ή τον άλλο ισραηλινό ομιλητή. Αυτή τη φορά επρόκειτο για ακτιβιστές του κομουνιστικού εργατικού κόμματος, που διάλεξε τα γραφεία της Ελ Αλ για την διαμαρτυρία του».
Όπως πρόσθεσε ο Tzadikario, δεν κατάλαβε γιατί η ελληνική αστυνομία δεν επενέβη νωρίτερα για την απομάκρυνση των διαδηλωτών. Δήλωσε επίσης, ότι η εταιρία του ίσως πάρει μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στα γραφεία ελέγχου της.
Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία των διαδηλωτών με το σχόλιο: «Διαδηλωτές της συνδικαλιστικής ένωσης ΠΑΜΕ κατά τον αποκλεισμό των γραφείων ελέγχου εισιτηρίων της Ελ Αλ, στην Αθήνα, εχθές».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top