GuidePedia

0

Ο κ. Κοντός ανταπέδωσε τα πυρά στον κ. Κιλτίδη ο οποίος τον είχε «καρφώσει» για τους χειρισμούς του στην υπόθεση
Με έναν ακόμη «γαλάζιο» εμφύλιο έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντός ξιφούλκησε χθες κατά του υφισταμένου του, υφυπουργού κ. Κ.Κιλτίδη, τον οποίο ευθέως κατηγορεί ότι υπέγραψε απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό δάσους που διεκδικούσε η Μονή στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής «καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του»!

Την ώρα που οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούσαν να πετύχουν μία ακόμη αναβολή στην κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής- το οποίο κατατίθεται οριστικά σήμερα με προτάσεις από όλα τα κόμματα για συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά για διαφορετικά πρόσωπα-, ο κ. Κοντός αναζωπύρωσε τις έριδες που προκαλούν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι αλληλοκατηγορίες των «γαλάζιων» στελεχών για το ποιος «οργάνωσε» τις ανίερες ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με το νερό της λίμνης Βιστωνίδας.

Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Εμμ. Μπενενιώτη, ο πρώην υπουργός αποκρούει την κατάθεση που έδωσε την περασμένη Πέμπτη ο κ. Κιλτίδης, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «εγώ δεν παρήγγειλα καμία γνωμοδότηση.Τη γνωμοδότηση τη ζήτησε η Διεύθυνση Πολιτικής Γης που υπάγεται και ελέγχεται από τον υπουργό».

«Ο κ. Κιλτίδης, ως ο αρμόδιος υφυπουργός για τη δασική πολιτική του υπουργείου, χειρίστηκε το θέμα χωρίς ποτέ να με ενημερώσει» απαντά ο κ. Κοντός, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο υφυπουργός του συγκαλούσε συσκέψεις, στις οποίες δεν καλούσε εκπροσώπους του γραφείου του, «γεγονός» που, όπως τονίζει, «εγείρει από μόνο του πολλά ερωτηματικά»!

Το «κατηγορητήριο» της επιστολής του πρώην υπουργού κατά του παλαιού του συνεργάτη «πάγωσε» τους βουλευτές της ΝΔ πολύ περισσότερο όταν ο κ. Κιλτίδης απάντησε κάνοντας λόγο για «εκφυλιστικά φαινόμενα της πολιτικής ζωής» και επαναλαμβάνοντας πρόταση για κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον κ. Κοντό.

Ο «γαλάζιος» εμφύλιος επισκίασε τη χθεσινή κατάθεση του γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη, ο οποίος προσήλθε «αυτοβούλως» στην Επιτροπή και απάντησε στο ζήτημα που είχε εγερθεί με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που του καταλόγιζε εμπλοκή στην υπόθεση επειδή ως μέλος τοπικής λιμενικής επιτροπής είχε συμφωνήσει με γνωμοδότηση που αναγνώριζε ιδιοκτησία της Μονής επί της νησίδος Αντά Μπουρού που βρίσκεται εντός της λίμνης.

Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση θα καταβληθεί ύστατη προσπάθεια να καταλήξουν όλα τα κόμματα σε κοινές πορισματικές θέσεις δέκα σημείων για τον χαρακτήρα της υπόθεσης και την ανάγκη να ανακληθούν οι ζημιογόνες για το Δημόσιο ανταλλαγές. Το ΠαΣοΚ εισηγείται περαιτέρω διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους «γαλάζιους» κκ. Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό, Π.Δούκα, Κ. Κιλτίδη, Γ.Βουλγαράκη και Θ.Ρουσόπουλο , ενώ η ΝΔ αποδίδει ευθύνες στον νυν υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, επιμένοντας να διερευνηθεί και εμπλοκή για τον κ. Α.Τσοχατζόπουλο.

TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top