GuidePedia

0
Εκτεταμένη διαφθορά και πλήθος παρανομιών αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, μετά από έρευνες σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤA ΝEA», κατά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε εκτεταμένη διαφθορά και περιπτώσεις χρηματισμού για την προώθηση συγκεκριμένων ορθοπεδικών υλικών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και γιατροί που εργάζονται σε 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην πρώτη «μαύρη λίστα» καταγράφονται ενδεικτικά τα ονόματα 50 γιατρών, αλλά ο κατάλογος εκτιμάται πως θα διευρυνθεί σημαντικά καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στους 50 καταγεγραμμένους γιατρούς θα πρέπει να προστεθούν δεκάδες ακόμα, καθώς για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «χρηματίζονται όλοι, πλην των ειδικευόμενων, και κυρίως οι αναπληρωτές διευθυντές».

Τα περιστατικά που έχει εντοπίσει ήδη το υπουργείο Οικονομικών συγκροτούν μια πρώτη μαύρη λίστα των νοσοκομείων όπου κυριαρχούν αδιαφάνεια, διαφθορά, φακελάκια και χρηματισμός. Στη λίστα περιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ, Ασκληπιείο Βούλας, Νοσοκομείο Αμαλιάδας, Γενικό Γ. Γεννηματάς, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ΝΙΜΤΣ, Νοσοκομείο Αμφισσας, Νοσοκομείο Κέρκυρας, Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ΚΑΤ, Λαϊκό, Νοσοκομείο Καλαμάτας, 251 ΓΝΑ και Νοσοκομείο Άργους.

TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top