GuidePedia

0

Το Ισραήλ δεν επέτρεψε στον Γερμανό υπουργό Αναπτυξιακής Βοήθειας, Ντερκ Νίμπελ να μεταβεί στη λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ, ανέφεραν Γερμανοί αξιωματούχοι.


Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του υπουργείου Αναπτυξιακής Βοήθειας, δήλωσε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονταν διαβουλεύσεις με τους Ισραηλινούς για να επιτραπεί η πρόσβαση του Ντερκ Νίμπελ στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Γερμανός υπουργός ήθελε να επιθεωρήσει μία μονάδα του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης,
που έχει χρηματοδοτηθεί από το γερμανικό κράτος με 40 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από τη διαχείριση αποβλήτων, η μονάδα θα παράγει και νερό που θα χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας στη Δυτική Όχθη..
Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF, ο Ντερκ Νίμπελ εξέφρασε τον θυμό του επειδή οι Ισραηλινοί δεν του επέτρεψαν να μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Ο Νίμπελ έθεσε το θεμέλιο λίθο από κοινού με τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγάντ.


«Έλπιζα ότι (οι Ισραηλινοί) θα έστελναν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για άνοιγμα και διαφάνεια», δήλωσε ο Νίμπελ, που είναι στέλεχος του φιλελεύθερου κόμματος FDP. «Ορισμένες φορές η ισραηλινή κυβέρνηση δεν διευκολύνει τους φίλους της να εξηγήσουν γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.


Η μονάδα είχε εγκριθεί από το Ισραήλ το 2001 αλλά η κατασκευή της καθυστέρησε σημαντικά λόγω της διαμάχης με τους Παλαιστίνιους

Δημοσίευση σχολίου

 
Top