GuidePedia

0
Παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Λεμεσού και επιτηρούμενο από τις κυπριακές Αρχές το πλοίο με την ονομασία Σαντιέγο, το οποίο έχει τελικό προορισμό το Σουδάν και τη Σιγκαπούρη και μεταφέρει οπλισμό, η νομιμότητα του οποίου ελέγχεται από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

«Οι τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας», συνέχισε ο κ. Κατσουνωτός, «σε έλεγχο των εγγράφων του πλοίου αλλά και του εμπορεύματος που μετέφερε, διαπίστωσαν ότι υπάρχει εξοπλισμός επί του πλοίου και αποφάσισαν ότι θα πρέπει να πιστοποιηθεί η νομιμότητα του φορτίου».

«Εν αναμονή της πιστοποίησης της νομιμότητας του φορτίου», πρόσθεσε ο κ. Κατσουνωτός, «έχει εκδοθεί απαγορευτικό διάταγμα απόπλου του συγκεκριμένου σκάφους και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές, επιτηρούν την εφαρμογή του απαγορευτικού διατάγματος».

«Από την πρώτη στιγμή», όπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, «έχει ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών για τον ανάλογο χειρισμό του θέματος».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top