GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει στην ΑΓΚΥΡΑ για συζητήσεις τον επικεφαλής της εξτρεμιστικής ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑΣΡΑΛΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες μου έλαβαν χώρα τα εξής:
H Τουρκία δεν διέθεσε στρατιωτικό αεροσκάφος να τον παραλάβει από την Βηρυτό ή τη Δαμασκό γιατί η κίνηση είχε ήδη αναφερθεί και διαρρεύσει από Ακόλουθο Άμυνας έντονα φιλοαμερικανικής χώρας προς ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ, ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως και το ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ επικοινώνησε με τον ΑΣΣΑΝΤ και τον ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ και τους ζήτησε
να διαθέσουν οι χώρες τους αεροσκάφος για την μεταφορά του ΝΑΣΡΑΛΑ στην ΑΓΚΥΡΑ, όπου θα τον περίμεναν οι ΑΡΕΝΤΣ και ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ. Όμως και οι δυο ήσαν διστακτικοί , ενώ ο ΝΑΣΡΑΛΑ-που εκτός ΔΑΜΑΣΚΟΥ-ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ-δεν έχει ταξιδέψει αλλού(τα τελευταία 5 χρόνια), έφερε αντιρρήσεις σχετικά με την μετάβαση του. Απαίτησε μέσα στο αεροπλάνο να είναι Ιρανοί Επαναστάτες Φρουροί και μυστικοί πράκτορες της ΣΥΡΙΑΣ και της ΤΟΥΡΚΙΑΣ!. Στην δεύτερη τα πράγματα χάλασαν , γιατί κάποιοι Δυτικοί (για προφανείς λόγους δεν αναφέρω ονόματα) επικοινώνησαν με τον Μπασμπούγ και απαίτησαν να μην εμπλακεί η ΑΓΚΥΡΑ σε τέτοια θέματα. Στο μεταξύ στη Νότια Βηρυτό η ΑΓΚΥΡΑ είχε στείλει (μέσω ΔΑΜΑΣΚΟΥ) πράκτορες της ΜΙΤ, οι οποίοι είχαν εδώ και μια εβδομάδα κάνει σειρά επαφών με το περιβάλλον ΝΑΣΡΑΛΑ

*Από πλευράς ΑΣΣΑΝΤ έγινε πρόταση να πάει οδικά μέσω ΣΥΡΙΑΣ με αυτοκίνητο των μυστικών υπηρεσιών της ΔΑΜΑΣΚΟΥ. Το ταξίδι διαρκεί 14 ώρες. Όμως πληροφορίες Δυτικών κύκλων από την Βηρυτό ανέφεραν ότι «οι Ισραηλινοί τον είχαν στο ραντάρ τους…» Υπουργός της κυβέρνησης ΧΑΡΙΡΙ που θα ταξίδευε μαζί του(ενεργό μέλος της ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ) του είπε ότι «το τελευταίο διάστημα τα ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ .DRONES έχουν αυξήσει την παρουσία τους σε περιοχές ΛΙΒΑΝΟΥ-ΣΥΡΙΑΣ…».Πράγμα που τους οδήγησε τελικά να απορρίψουν και την οδική επιλογή. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, το ότι σήμερα η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ έβγαλε ανακοίνωση ότι «αν οι Ισραηλινοί πλήξουν και σκοτώσουν το ΝΑΣΡΑΛΑ, τότε χιλιάδες ρουκέτες θα πέσουν στις πόλεις τους».

Πάντως ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα τηλεφωνήματα από Δυτικούς ηγέτες για να μετριάσει τους τόνους. Στις ΗΠΑ ο πρέσβης του ΙΣΡΑΗΛ Καθηγητής της Ιστορίας ΜΑΙΚ ΟΡΕΝ δήλωσε ότι «η στροφή της ΑΓΚΥΡΑΣ προς άλλες κατευθύνσεις είναι ιστορικό γεγονός», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν εκ νέου βελτιωθεί οι σχέσεις ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ(μετά από κάποιες διαφωνίες που υπήρξαν).

Επίσημα το ΙΡΑΝ είπε πριν λίγο ότι το αποκλειστικά με ανθρωπιστική βοήθεια(;) πλοίο του για τη ΓΑΖΑ θα αποπλεύσει από λιμάνι του Κόλπου το πρωί της Κυριακής. Διάφορες άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι ένα άλλο πλοίο που προορίζεται για τη ΓΑΖΑ βρίσκεται στην ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ σε Σουδανέζικο λιμάνι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top