GuidePedia

0
«Παγωμάρα» φαίνεται να επικράτησε στη γενική συνέλευση του ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, ανάμεσα στον Σταύρο Ψυχάρη και στον μεγαλοεπιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Σε άρθρο της σήμερα η «Αξία» επισημαίνει τους λόγους που οδηγούν τους δύο συνεταίρους του ΔΟΛ στη διαφωνία, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αφορούν στην διαφορετική προσέγγιση που έχουν Ψυχάρης και Ρέστης σχετικά με τη λειτουργία του Συγκροτήματος. Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.
«Σφαγή» με το γάντι στο ΔΟΛ;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Αξία»: «Εδώ και καιρό σας γράφουμε ότι οι σχέσεις των δύο μεγαλομετόχων του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη και Βίκτορα Ρέστη, βρίσκονται "σε οριακό σημείο. Αυτό ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι δύο άνδρες για να διαψεύσουν τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν κατέστη δυνατόν να πείσουν ούτε και τους ίδιους τους εαυτούς τους! Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αναδείχθηκε η διαφορετική προσέγγιση που έχουν οι Ψυχάρης και Ρέστης όσον αφορά τη λειτουργία του Συγκροτήματος. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκτιμούσαν ότι ίσως και να ήταν η τελευταία Γενική Συνέλευση στην οποία μετέχουν από κοινού οι δύο συνεταίροι. Και το γεγονός ότι στην αρχή της διαδικασίας έκριναν σκόπιμο να βγουν και να πουν ότι «σφαζόμαστε», θέλοντας προφανώς να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, δείχνει και το βάθος του προβλήματος. Είναι τέτοια η διάσταση, που αν δεν είχε προηγηθεί η συνάντηση μια μέρα πριν από την Πρωτομαγιά, δύσκολα θα τελείωνε αναίμακτα η Γενική Συνέλευση του ΔΟΛ.
Ο Ρέστης, που σκέφτεται σοβαρά να μη συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία ανακοινώθηκε στη συνέλευση, είναι ενοχλημένος με την τακτική που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα ο Ψυχάρης. Ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ πιστεύει ότι σ' αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία επιβάλλεται να γίνει μια προσπάθεια νοικοκυρέματος. Ο Ψυχάρης, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να δεχτεί τα όσα του εισηγείται ο Ρέστης. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στον εφοπλιστή. Ο εκδότης του «Βήματος» πιστεύει ότι οι προτάσεις του μεγαλομετόχου του ΔΟΛ θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση το Συγκρότημα. Γι' αυτό, το ζητούμενο για τον Ψυχάρη δεν είναι να παίξει αμυντικά, αλλά το πώς θα βγει στην αντεπίθεση. Επειδή για να βγει κάποιος στην επίθεση προϋπόθεση είναι να διαθέτει ρευστότητα, για να μπει ζεστό χρήμα στον ΔΟΛ, αποφασίστηκε να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.» 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top