GuidePedia

0
Έκρυθμη είναι πλέον η κατάσταση την κρουαζιέρα μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα 31 Μαίου που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνουν οι προγραμματισμένες κρουαζιέρες προκαλώντας οικονομική αιμορραγία στην ελληνική οικονομία και τις ελληνικές παραγωγικές τάξεις.

‘Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού είναι ορατ΄΄ος ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 6 χιλιάδες επιβάτες από άλλα 5 κρουαζιερόπλοια που αναμένονται να καταπλέυσουν την ίδια ημέρα στον Πειραιά, 
Μάλιστα με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού Λούκα Κατσέλη και Παύλο Γερουλάνο αναφέρει, ότι «γι’ ακόμη μία φορά, θύμα των κινητοποιήσεων θα είναι ο ελληνικός τουρισμός».

Ήδη η πλοιοκτήτρια εταιρεία του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου Zenith αποφασίσει να αλλάξει το δρομολόγιο του πλοίου το οποίο δεν θα πιάσει Πειραιά.
Η ΠΝΟ στην τελευταία συνάντηση που είχε με την Λούκα Κατσέλη της ζήτησε να προσκαλέσει σε διαπραγματεύσεις στρογγυλής τραπέζης την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Zenith. Όπως από την εταιρεία απέρριψαν την πρόταση αυτή αφού δεν θέλουν να συνδιαλαγούν με τους συνδικαλιστές.
Στο μεταξύ η Ομοσπονδία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στρεφόμενη κατά των παραγωγικών τάξεων που εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την προσεχή Δευτέρα 31 Μάη, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, περιλαμβανομένου και του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιεροπλοίου “ZENITH”, μετά τα προηγηθέντα σχετικά Δελτία Τύπου και την χθεσινή Συνέντευξη Τύπου των μελών της Διοίκησης της ΠΝΟ, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς και Σύλλογοι Τουριστικών Καταστημάτων Αθήνας, έκριναν σκόπιμο να απευθύνουν Πρόσκληση – Κάλεσμα στα μέλη τους, προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να συγκεντρωθούν στο Terminal των κρουαζιεροπλοίων για να οργανώσουν υποδοχή των επιβατών.
Θεωρεί η ΠΝΟ ότι η εκτίμηση των παραπάνω Συλλόγων εάν δεν διαστρέφει, τουλάχιστον παραποιεί την κινητοποίηση των συμπολιτών τους ναυτεργατών. Συντάχθηκε η Πρόσκληση αβασάνιστα ακολουθώντας τις γνωστές «απόψεις και επιχειρήματα», που σωρηδόν διοχετεύονται με όλα τα μέσα στην κοινωνία μας, ότι δήθεν η απεργία στόχο έχει να πλήξει τον τουρισμό της χώρας» και προσθέτει:
«Ούτε λίγο ούτε πολύ καλλιεργήθηκε και συστηματικά καλλιεργείται η άποψη ότι η απεργία των Ελλήνων ναυτεργατών είναι αυθαίρετη και αδικαιολόγητη και επομένως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με επί τόπου δραστηριότητες, με τις οποίες θα δηλώνεται η αντίδραση σ’ αυτή και ταυτόχρονα η φιλόξενη διάθεση έναντι των επιβατών – τουριστών του παραπάνω κρουαζιεροπλοίου.
Θα έπρεπε οι προαναφερόμενοι Σύλλογοι να μην αγνοούν ότι το δικαίωμα της απεργίας θεμελιώνεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα και μάλιστα όταν αυτό ασκείται μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση» και καταλήγει:
«Επιθυμεί να πληροφορήσει τους προαναφερόμενους Συλλόγους ότι η ΠΝΟ με ξενόγλωσσες ανακοινώσεις, που απηύθυνε χθες στους επιβάτες του “ZENITH”, διατύπωσε τις φιλικές και φιλόξενες διαθέσεις των Ελλήνων ναυτεργατών, που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας, των οποίων εζήτησε την κατανόηση του προβλήματος και την αλληλεγγύη τους.
Θα ήταν αδιανόητο να ζητείται η ευμενής στάση των επιβατών, οι οποίοι ασφαλώς δεν αποτελούν στόχο της απεργίας και να απουσιάζει το ανάλογο πνεύμα από μερίδα συμπολιτών μας για την ομαλοποίηση των παραμέτρων του προβλήματος. Η ΠΝΟ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Ελλήνων ναυτεργατών, οι οποίοι, όπως και όλοι οι μισθωτοί, δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση για να υποστούν τις συνέπειές της».

Greek National Pride

Δημοσίευση σχολίου

 
Top