GuidePedia

0
Tελικά όλα δείχνουν, ότι η πλειοψηφία των αρχηγών των κομμάτων, "έριξαν πόρτα" στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και στην πρόταση του να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αιτία για την πιθανή ακύρωση αποτελεί ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου για τη σύγκληση του συμβουλίου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήθελαν το συμβούλιο υπό τον Κάρολο Παπούλια, να γίνει πριν την ανακοίνωση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και όχι μετά.

Έτσι μετά το κατηγορηματικό "όχι" της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχουν, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά, καθώς θεωρούσε απαραίτητη τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συνάντησης πριν την ανακοίνωση των μέτρων.

“Η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών δεν έχει νόημα”, σημείωσε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε επικοινωνία του με τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Επισήμανε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είχε ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν την ανακοίνωση του πακέτου μέτρων, αλλά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπως σημείωσε, αρνήθηκε.

Τέλος, στάθηκε και στο γεγονός πως δύο εκ των πολιτικών αρχηγών, αναφερόμενος στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Κατά την έξοδο του από το προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα (03/05), ο Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε ζητήσει τηλεφωνικά την Παρασκευή(30/04) από τον Κάρολο Παπούλια.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ήδη πως δεν θα παρευρεθεί σε μία τέτοια συνάντηση, τονίζοντας ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει κανένα νόημα η διεξαγωγή της. "Αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ.Παπανδρέου", τόνισε η κα Παπαρήγα.

Αρνητικός στο να συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

"Ζούμε ιστορικές στιγμές, ζούμε μία βίαιη μεταπολίτευση», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι «έχουμε όλοι ευθύνη, τα κυβερνητικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας".

Πλέον μόνο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τάσσεται ανοικτά υπέρ της σύγκλησης του συμβουλίου. "Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει άρνηση στην πρόσκληση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών", ανέφερε, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η παρουσία όλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη σύσκεψη εφόσον λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πάντως αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την Τρίτη (4/5) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στο μεταξύ, ο Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, λέγοντας πως από τη στιγμή που φτάσαμε στη δίνη του ΔΝΤ, πρέπει να ψάξουμε τις ευθύνες και κάποιοι πρέπει να πάνε στη φυλακή.


«Κάποιοι επιτέλους πρέπει να πάνε φυλακή, όσο ψηλά κι αν ευρίσκοντο. Αυτοί πρέπει να πάνε πρώτα, γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για το χρέος», είπε

COSMO.GR

Δημοσίευση σχολίου

 
Top