GuidePedia

0
«Πάγωμα» ή και μείωση των τιμών εξετάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), εφόσον εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως μείωση ενοικίων, δημοτικών τελών, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ρυθμίσεις οφειλών και ενεργοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Σε ανακοίνωσή της σήμερα, Δευτέρα, η ΕΣΕΕ επισημαίνει το ένα τέταρτο της τελικής τιμής των προϊόντων αντιστοιχεί, πλέον, στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι η πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ στο -4% είναι υπερβολικά αισιόδοξη (προβλέπει δηλαδή, μεγαλύτερη ύφεση για εφέτος), εκτιμώντας ότι μέτρα, που δεν διασφαλίζουν ταυτόχρονα την αναπτυξιακή προοπτική, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

«Ο δημόσιος τομέας καλείται να κάνει θυσίες, αλλά φαίνεται ότι ο ιδιωτικός είναι αυτός που θα πληρώσει τον λογαριασμό» προσθέτει η Συνομοσπονδία, εκφράζοντας παράλληλα «φόβο, θλίψη, οργή και αναστάτωση».

Τέλος, προτείνει να υπάρξει Εθνική Κοινωνική Συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με στόχο την επεξεργασία προτάσεων, ρυθμίσεων και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία -κατά μέσο όρο- πάνω από 10%, σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ωστόσο ότι οι επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο και δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια.
TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top