GuidePedia

0
Μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος, αλλά και μπροστά στο έλλειμμα αξιοπιστίας της, η Ελλάδα δεν θα είχε καμία διέξοδο, παρά μόνο τη δήλωση χρεοκοπίας και την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποκλειστικά. Τώρα, έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει από μόνος του πάνω από 30 δις για φέτος – αν και όταν χρειαστεί. Ο μηχανισμός είναι δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα απέναντι στα αρνητικά σενάρια, όπως παραδείγματος χάρη, να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών, αδυναμία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.


Ας είμαστε ειλικρινείς, κανένας μηχανισμός και κανένα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μας φταίει για όσα ζούμε και για όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Αντιθέτως, είναι επιτυχία για τη χώρα μας και την Ευρώπη η συγκρότηση - και μάλιστα, σε τόσο μικρό για τα δεδομένα, ειδικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρονικό διάστημα - ενός μηχανισμού στήριξης, στον οποίο βεβαίως μειοψηφικά συμμετέχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Είναι πραγματικά παράξενο να έχει σήμερα η Ελλάδα έναν πρωθυπουργό που λέει την αλήθεια των όσο συμβαίνουν γύρω μας, την ώρα που τα ΜΜΕ συνειδητά μας παρουσιάζουν το μοντέλο της Αργεντινής και της Ουγγαρίας. Αντιστρέφονται οι ρόλοι, θετικό σημάδι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top