GuidePedia

0
Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι το Δ.Ν.Τ. έρχεται εδώ, για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς τους οποίους κουβεντιάζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Είναι μία συζήτηση στην οποία υπάρχει μία κοινή προσέγγιση
Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ για τον δανεισμό θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την μείωση ελλείμματος και χρέους εντός των επόμενων ετών
.
Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας πως το ΔΝΤ δεν έρχεται για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς που κουβεντιάζει η κυβέρνηση με τους κοινοτικούς εταίρους.

Μιλά για μία κοινή στάση ΕΚΤ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΔΝΤ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου έχει ως εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε την πορεία του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, πώς έχει λειτουργήσει σε άλλες χώρες. Δεν είναι μία μονοδιάστατη πορεία, έχει επιτυχίες και αποτυχίες.

Εγώ δεν κρίνω το σύνολο της πορείας του. Κρίνω τις προτάσεις που έχει κάνει για την Ελλάδα, οι οποίες πρέπει να πω ότι δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από την στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι το Δ.Ν.Τ. έρχεται εδώ, για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς τους οποίους κουβεντιάζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Είναι μία συζήτηση στην οποία υπάρχει μία κοινή προσέγγιση. Η κοινή προσέγγιση είναι απλή, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει τα επόμενα χρόνια να μειώσει τα ελλείμματά της δραστικά, να ελέγξει το χρέος της και να κάνει όλες τις διαρθρωτικές προσαρμογές, ώστε να έχουμε μία πιο ανταγωνιστική οικονομία.

Είναι μια κατεύθυνση στην οποία και εμείς παρατασσόμαστε και μεταφράζεται με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, τα οποία θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top