GuidePedia

0
Στους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης απέδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την «κρίση δανεισμού» που οδηγεί τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ αναγνώρισε και τα λάθη των κυβερνήσεων της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα υπό την ηγεσία του «μηδενίζει το κοντέρ» και «απαλλάσσεται από τα βαρίδια».

Ο κ. Σαμαράς, από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στο Ναύπλιο, είπε ότι το κόμμα του οφείλει να πείσει για την αξιοπιστία του και να εμπνεύσει ξανά ελπίδα, πείθοντας ότι έχει ξεπεράσει τα λάθη του παρελθόντος. «Η σημερινή Νέα Δημοκρατία αναγνώρισε όλες τις “αμαρτίες” της, αλλά ξεφορτώνεται και όλα τα «βαρίδια» του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Σαμαράς και επεσήμανε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ δεν άλλαξε το σύστημα που κληρονόμησε και το οποίο επέτρεπε «στη σημερινή γενιά να καταναλώνει εις βάρος των μελλοντικών γενεών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακύρωσε τα εισπρακτικά μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή, με αποτέλεσμα να διογκωθεί το έλλειμμα, και άργησε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα που θα καθησύχαζαν τις αγορές. «Κρίση ελλείμματος υπήρχε επί Νέας Δημοκρατίας. Όμως κρίση δανεισμού δημιουργήθηκε επί ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς που άσκησε σκληρή κριτική και στο φορολογικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι επιβαρύνει δυσανάλογα τα χαμηλά και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, ενώ δεν αποτρέπει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή.

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά της εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την οποία «χρέωσε» στον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι πρώτος εκείνος την επικαλέστηκε ως «μπλόφα», η οποία τώρα στρέφεται εις βάρος της Ελλάδας.

«Φοβικοί, ασφαλώς, δεν πρέπει να είμαστε απέναντι σε τίποτε. Ούτε καν απέναντι στο ΔΝΤ. Μπαμπούλα δεν πρέπει να θεωρούμε κανένα», είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη εθνική στάση» την αντίθεση της ΝΔ στην προοπτική του ΔΝΤ. «Η αλήθεια είναι ότι όπου πήγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πρώτος και απαράβατος όρος που επέβαλε παντού ήταν η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων. Αυτή τη συνταγή, της λεγόμενης μείωσης του μισθολογικού κόστους, που φέρνει φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, ελλειμμάτων, χωρίς προοπτική και χωρίς διέξοδο, την απορρίπτω», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top