GuidePedia

0
Προειδοποιητικά μηνύματα προς τη Ρηγίλλης να αλλάξει πορεία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς αρχίζουν και στέλνουν κεντρικά στελέχη του κόμματος. Υπό τη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων και στην αρχή της προσπάθειας του κ. Σαμαρά για ανάκαμψη της ΝΔ, θέτουν θέμα επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενα από αυτά τα στελέχη, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, παρενέβη δημόσια λέγοντας ότι «το καμπανάκι πρέπει να ηχήσει από τώρα στη Ρηγίλλης». Η παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη έγινε σε μια χρονική περίοδο που οι προσυνεδριακές διαδικασίες λειτουργούν-
όπως λέει κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ- σαν ένα «τεράστιο ντιβάνι του ψυχαναλυτή» και στελέχη μικρά, μεσαία και υψηλόβαθμα, αλλά και απλοί οπαδοί εκτονώνονται άλλοτε υβρίζοντας και άλλοτε υβριζόμενα σε μια μακρά περίοδο εσωτερικής τερικής αναζήτησης για το τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξει στο κόμμα.

«Οι καινούργιοι βηματισμοί δεν βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το καμπανάκι δεν πρέπει να ηχήσει για γενικότερη ανασυγκρότηση. Καλή είναι η προετοιμασία για το συνέδριο, καλές είναι οι αναδιοργανώσεις και οι νέες τοποθετήσεις, αλλά πρώτη στο έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να δημιουργηθεί η νέα πολιτική πλατφόρμα με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στον Ρ/Σ Βήμα FΜ.

Ο δήμαρχος επέμεινε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων και μιλώντας για τις φήμες ότι δεν θα έχει εκ νέου το χρίσμα αλλά και για το κλίμα περί διαγραφών στη ΝΔ, προδιέγραψε το μέλλον ορισμένων συμβούλων του κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Εάν υπάρχουν τέτοιοι σύμβουλοι, δεν θα έχουν πολλή τύχη, γιατί τον ξέρω πολύ καλά τον Σαμαρά. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι δεν θα έχουν τύχη». Μάλιστα είπε ότι δεν θα καθορίσουν την πολιτική της παράταξης αυτοί που κρατούν «λιβανιστήρια».

Ο κ. Κακλαμάνης ενίσχυσε την ομάδα των βουλευτών και στελεχών που ζητούν να υπάρξει συνεργασία του κ. Σαμαρά με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη πρότεινε και αυτός να γίνει συνάντηση, με τη φράση: «Είναι η ώρα μιας ειλικρινούς συζήτησης των δύο».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προκάλεσαν έντονες συζητήσεις μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι πλέον είναι αυτονόητη η αυτοκριτική και αναγκαία η επανεξέταση της κεντρικής γραμμής του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ, μετά την εκλογική συντριβή της 4ης Οκτωβρίου, παρακολουθεί με προσοχή τις ενστάσεις, τις διαμαρτυρίες, τις επικρίσεις και τις επισημάνσεις για την ως σήμερα πορεία του κόμματος αλλά εμφανίζεται αισιόδοξος και συνιστά «υπομονή και κυρίως επιμονή».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top