GuidePedia

0
Με απεργίες και συλλαλητήρια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ψήφισε η Βουλή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα "Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση". Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.Με δυσκολία θα γίνονται οι μετακινήσεις καθώς τα μπλε λεωφορεία, το μετρό, το τραμ, ο Προαστιακός, τα τρόλεϊ και τα τρένα του ΟΣΕ, θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργεί, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.


Με στάσεις εργασίας (πρωί και απόγευμα) συμμετέχουν την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 8:30 το πρωί έως 8:30 το βράδυ.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα κλείσει ουσιαστικά ο εναέριος χώρος της Ελλάδος με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας στις 16 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες εφημερίες.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Δεν θα υπάρχει ενημέρωση από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και για 24 ώρες.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στην γενική απεργία και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα», καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου. Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

Δίωρες στάσεις εργασίας, από 10.00 πμ-12.00 πμ, πραγματοποιούν έως την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Κλειστή θα παραμείνει αύριο, 11-03-2010 από τις 00.01 έως 24.00, η διώρυγα της Κορίνθου για την εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πολεμικά πλοία.

Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι κατειλημμένο από εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής. Οι καταληψίες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει το πακέτο των μέτρων που έχει προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση του πρώην εθνικού μας αερομεταφορέα και έτσι δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε τις αποζημιώσεις τους ούτε και τις συντάξεις τους.

Κλειστούς μέχρι την Πέμπτη 11 Μαρτίου κρατούν τους ΧΥΤΑ οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας (από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου).

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξαν για η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ  μετέχουν και οι μηχανικοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, μαζί με την ΟΛΜΕ και άλλα συνδικάτα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, για την Τρίτη, 16 Μαρτίου, στις 18:00, με κυρίαρχο αίτημα την «απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας».

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων για την άλλη Πέμπτη, 18 Μαρτίου αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Στις 21 Μαρτίου συγκαλείται γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια, ενώ διαμαρτύρονται και για την παράνομη, όπως επισημαίνουν, αναδρομική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τον περασμένο Φεβρουάριο, με διαδικασία που επιβάρυνε τους πρατηριούχους.

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους και τους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων για να μην περάσουν τα μονομερή, σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα περικοπής μισθών και δικαιωμάτων, εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top