GuidePedia

0

"Διψασμένα" τα διεθνή ΜΜΕ για εικόνες έντασης...Για άλλη μία φορά, τα διεθνή Μέσα φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Το βρετανικό δίκτυο BBC, με τίτλο «Δεύτερη μεγάλη απεργία στην Ελλάδα σε έναν μήνα», αναφέρει ότι... «οι δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές “τράβηξαν φρένo”, καθώς οι εργαζόμενοι κάνουν δεύτερη γενική απεργία ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης». Το βρετανικό δίκτυο κάνει αναφορά και στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην προηγούμενη απεργία, όπου «διαδηλωτές πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, για να τους διαλύσουν».
Το αραβικό δίκτυο Aljazeera σχολιάζει ότι «σχεδόν μισοί από τους 5 εκατομμύρια εργαζομένους εκπροσωπούνται από τα συνδικάτα που απεργούν».
«Σχεδόν 1500 άνδρες των ΜΑΤ θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας για τις διαδηλώσεις που ξεκινούν στις 11:00 ώρα Ελλάδος». «Η 24ωρη απεργία “κλείνει” σχολεία, νοσοκομεία, μνημεία, ενώ δεν θα γίνονται πτήσεις», προσθέτει το δίκτυο.  Και η εφημερίδα Sydney Morning Herald αναφέρεται στις ελληνικές απεργιακές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι είναι δεύτερες σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ακολουθούν και άλλες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top