GuidePedia

0
Θα ακυρώσουμε τον νόμο για την παροχή ιθαγένειας, δήλωσε ο Αν. Σαμαράς - Δεν μπορείτε, απάντησε ο Ι. Ραγκούσης.
Την κατάργηση του νέου νόμου για τους μετανάστες, εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς. «Είναι μια εξαγγελία άνευ αξίας και σημασίας» απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολο να ακυρώσεις μια διαδικασία πολιτογράφησης που θα έχει ξεκινήσει, για να επιστρέψεις σε ένα καθεστώς ημιπαράνομων και αδιαφανών νομιμοποιήσεων.

«Η ΝΔ αυτόν τον νόμο, που δεν θέτει καμία ασφαλιστική δικλίδα για την πολιτογράφηση και την απονομή ιθαγένειας σε μετανάστες, θα τον καταργήσει» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επέλεξε τη συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για την πρώτη του παρέμβαση σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση νομοθετικού έργου. Υποστήριξε ότι «δεν προάγει την ομαλή ενσωμάτωση, αλλά τη μαζική πολιτογράφηση», καθώς και ότι «πυροδοτεί μέσα στην Ελλάδα την ξενοφοβία και τον ρατσισμό».

«Εχετε ακεραία την ευθύνη για ό,τι συμβεί» προειδοποίησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα μετατρέπεται σε “μαγνήτη” μαζικής λαθραίας μετανάστευσης και σε κέντρο νομιμοποίησης με απώτερο προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Εμφαση έδωσε ο κ. Σαμαράς και στο δικαίωμα ψήφου για τις δημοτικές εκλογές που δίνεται σε μακροχρόνια διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες. «Δεν ξέρω πόσους νομίζει ότι θα κερδίσει το ΠαΣοΚ, αλλά το πιθανότερο είναι να χάσει περισσότερους και η προσπάθεια του να παίξει με την αγωνία των μεταναστών θα γυρίσει μπούμερανγκ» .

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πως δεν μπορεί να καταργήσει το νομοσχέδιο, ενώ σχολιάζοντας την επανάληψη του αιτήματος της ΝΔ για απόσυρσή του τόνισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα είχε μόνο έναν δρόμο: να συνεχίσει τα ημίμετρα των συνεχών νομιμοποιήσεων όλο και περισσότερων παράνομων μεταναστών που θα εισέρρεαν, όπως συνέβη επανειλημμένως από το 1990 που άνοιξαν τα σύνορα και μετετράπη η χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης , ο οποίος υποστήριξε ότι η επιμονή του κ. Ραγκούση να το ψηφίσει «παραλίγο να τινάξει στον αέρα την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για κατάργηση της βίζας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε όσους «επενδύουν σε φοβικά σύνδρομα και επιχειρηματολογούν με όπλο την πατριδοκαπηλία», καλώντας την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις πιέσεις και να επαναφέρει τις αρχικές ρυθμίσεις που είχε το νομοσχέδιο και τροποποιήθηκαν εξαιτίας των αντιδράσεων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top