GuidePedia

0
Ο κύβος ερρίφθη. Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νέων μέτρων έχει αρχίσει, και ως φαίνεται αυτή θα γίνει την Τετάρτη, αμέσως μετά τη συνεδρίαση εκ νέου του υπουργικού συμβουλίου και δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Ήδη από νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός έχει συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς συνεργάτες του και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Επισήμως, το αντικείμενο της συνεργασίας είναι όλα τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών.
Στον απόηχο όμως των σημερινών συναντήσεων του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών με τον κοινοτικό Επίτροπο για οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, αλλά και των σκληρών "παροτρύνσεων" του τελευταίου προς την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, κοινό μυστικό αποτελεί ότι συζητούνται τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση.
Εντωμεταξύ, για αύριο, στις πέντε το απόγευμα προγραμματίζεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας το πλαίσιο της πολιτικής του στους βουλευτές του κόμματός του. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Τετάρτης, θα συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα αυτή την φορά τη λήψη αποφάσεων για την οικονομία. Αμέσως μετά, αναμένεται και η σχετική ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο μέτρων δεν θα απέχει πολύ από όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό περί αύξησης του ΦΠΑ, νέας αύξησης του ειδικού φόρου στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά, αύξησης του  τέλους ταξινόμησης των ΙΧ υψηλού κυβισμού, πάγωμα των μισθών του δημοσίου, καθώς και των συντάξεων κ.α. Ολοένα και περισσότερο συζητείται και το θέμα κατάργησης του 14ου μισθού, για την οποία προϊδέασε κατά πολλούς σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ανέφερε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την προθυμία των πολιτών να τον θυσιάσουν υπέρ της πατρίδας…

Δεν αποκλείεται πάντως, η υιοθέτηση κάποιας εναλλακτικής λύσης, όπως η μείωση στο μισό του δώρου των Χριστουγέννων και η μεγαλύτερη μείωση των επιδομάτων στο δημόσιο, αν και όλα αυτά μένουν να απαντηθούν το πρωί της Τετάρτης. Ήδη πάντως, σειρά στελεχών του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά της κατάργησης του 14ου μισθού, με τελευταίο τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη που επέμεινε στην άποψή του ότι δεν θα έπρεπε να ληφθεί μία τέτοια απόφαση, μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο του Mega.
Από την άλλη πλευρά, η πρόταση του Όλι Ρεν για μείωση του μισθολογικού κόστους και η ευχή του προς όλους για "καλό κουράγιο", δείχνει σαφώς προς την αντίθετη κατεύθυνση…

NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top