GuidePedia

0
Στην κόψη του ξυραφιού κινούνται ξανά οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη. Αιτία, αυτή τη φορά, είναι το αυριανό ταξίδι της πρώην υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο.
Όπως έγινε γνωστό, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει προσκληθεί από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, δηλαδή της κυπριακής Δεξιάς. Αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και την Τετάρτη με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Κάρογιαν και τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκο Κυπριανού. Το απόγευμα της Τετάρτης θα μιλήσει σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού με θέμα: «Ευρωπαϊκοί θεσμοί και οικονομία: Τι μας αποκάλυψε η οικονομική κρίση».

Ενόχληση από την ΝΔ

Όμως, η Ρηγίλλης εκπέμπει έντονη δυσφορία και ενόχληση για το ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στη Μεγαλόνησο. Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά εκτιμά, μιλώντας στο newstime.gr, πως “επειδή η Ντόρα και ο Αναστασιάδης (πρόεδρος του ΔΗΣΥ) είναι φίλοι και τους ενώνει το “ναι” στο σχέδιο Ανάν, παίζουν παιχνίδι σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που είχε αντιταχθεί στο σχέδιο”. Η ίδια πηγή τονίζει ότι “δεν είναι δυνατόν μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Χριστόφια και τον Νίκο Αναστασιάδη, να κατεβαίνει στην Κύπρο η Ντόρα και, μάλιστα, χωρίς να έχει πρώτα ενημερώσει τον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο”.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως οι σχέσεις των δύο μονομάχων της 29ης Νοεμβρίου είναι σε τροχιά σύγκρουσης και κάθε άλλο παρά γεφυρώνεται το χάσμα. Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί, ενόψει και του Συνεδρίου του Ιουνίου, να “σταθεί στα πόδια του” ως πρόεδρος του κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δείχνει σε κάθε ευκαιρία πως σκοπεύει να κινείται σε αυτόνομη πολιτική πορεία. Και, όπως προβλέπει στο newstime.gr έμπειρο “γαλάζιο” στέλεχος, “η συγκατοίκηση Σαμαρά-Μπακογιάννη γίνεται ολοένα δυσκολότερη”. Με τις συνέπειες να είναι απρόβλεπτες...

NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top