GuidePedia

0
Τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης, για το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, εξέφρασε ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα στον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα
.

Ο πρέσβης Νικόλαος Πάζιος ζήτησε συγγνώμη για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν οι «ράμπο» του Λιμενικού και επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ερευνήσει το περιστατικό και να τιμωρήσει τους δράστες.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις αλβανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και προσωπικά του Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για «σκανδαλώδη και καταδικαστέα ενέργεια». Εκτίμησε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά, τονίζοντας πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και λαών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Το Σάββατο εκπρόσωποι αρκετών αλβανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διαδήλωσαν μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, διαμαρτυρόμενοι για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Ένταση με Αλβανία και Σκόπια για τα συνθήματα στην παρέλαση
MADATA NEWS

Δημοσίευση σχολίου

 
Top