GuidePedia

0
Γράφει ο Αρμαγεδδών
Η κουβέντα σήμερα εστιάζεται στα νέα «σκληρά» μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου. Και ορθώς! Αυτό που έχει περάσει στα ψιλά είναι το «γιατί τώρα;».
Μια προφανής απάντηση είναι ότι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Μια δεύτερη απάντηση είναι προκειμένου να ταξιδέψει ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Γερμανία προετοιμασμένος για το ραντεβού του με την κα Μέρκελ. Σωστά και τα δύο. Γιατί όμως το υπουργικό συμβούλιο στις εννέα η ώρα το πρωί; Θυμάστε άλλο διάγγελμα τόσο νωρίς; Ούτε καν σε τηλεοπτικό prime time!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τα στελέχη της κυβέρνησης έκαναν έναν αγώνα δρόμου τις τελευταίες μέρες ώστε να προλάβουν να ανακοινώσουν τα μέτρα πριν προβεί η Moody’s σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας – κάτι που θα έκανε τα ελληνικά ομόλογα να μη βρίσκουν εγγύηση στην ΕΚΤ.
Το οικονομικό επιτελείο γνώριζε ότι ο οίκος ετοιμαζόταν να μας υποβαθμίσει εκ νέου, οπότε προσπάθησε να «κλέψει χρόνο» ώστε είτε να αποτρέψει την υποβάθμιση, είτε – αν τελικά αυτή έρθει – να έχει μικρότερο αντίχτυπο λόγω των ήδη εξαγγελθέντων μέτρων.
Ελπίζω μόνο να επαληθευτεί το «το γοργόν και χάριν έχει» και όχι το «σπεύδε βραδέως»…

The Insider

Δημοσίευση σχολίου

 
Top