GuidePedia

0
Επικεφαλής της εκστρατείας για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας»,τέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.
Ο κ. Πετσάλνικος επισκέφθηκε το μεσημέρι τον κ. Παπούλια και του ανακοίνωσε ότι πολλοί πολίτες της χώρας και Έλληνες της διασποράς επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση και εκτίμησε ότι «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χαρακτηρίζεται από φιλότιμο, αρχές, αξίες και αγάπη για την πατρίδα».
Ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του, λέγοντας: «Συγχαρητήρια για την ιδέα σας, αλλά και για τη δύναμη που έχετε να στηρίξετε τον τόπο σε μια κρίσιμη στιγμή για το λαό. Είναι πολύ ευχάριστη η ανταπόκριση σε αυτήν. Ο Ελληνισμός είναι παρών».


Με τη σειρά του ο κ Πετσάλνικος εξήρε τη συμβολή του κ. Παπούλια σε αυτή πρωτοβουλία

Πως θα δημιουργηθεί το«Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας»

Η πρόταση Πετάλνικου θα υλοποιηθεί με τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, με πράξη του διοικητή της, κατόπιν σχετικής επιστολής του προέδρου της Βουλής.

Οι διαχειριστές του λογαριασμού,που θα υποδείξει έναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έναν ο Πρόεδρος της Βουλής και έναν ο Διοικητής της ΤτΕ, θα έχουν την ρητά καθορισμένη αρμοδιότητα να εντέλλονται τις οικείες πράξεις μεταφοράς των χρηματικών ποσών από τον ειδικό λογαριασμό στο λογαριασμό για την κάλυψη του δημόσιου χρέους.

Κάθε πολίτης θα μπορεί να καταθέτει ό,τι προαιρείται σε οποιαδήποτε τράπεζα, με έμβασμα απαλλαγμένο εξόδων.



Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η αρχική ανταπόκριση

Αμεση ήταν η ανταπόκριση πολλών πολιτικών στη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης προσέφερε 5.000 ευρώ και το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Επιπλέον,ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται να δήλωσε ότι θα προσφέρει 1.000 ευρώ, ποσό το οποίο προτίθεται να δώσει και ο βουλευτής της ΝΔ Ι.Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης είπε ότι θα συνεισφέρει και αυτός μόλις δημιουργηθεί το ταμείο, χωρίς όμως να παραλείψει να δηλώσει ότι "με 'ασπιρίνες' δεν λύνεται το ζήτημα".

Η υφυπουργός Εσωτερικών Θ.Τζάκρη θα προσφέρει όλη τη μηνιαία βουλευτική της αποζημίωσης, περίπου 6.500 ευρώ, ενώ ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ.Τασούλας επίσης εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεισφέρει.

Ακόμη ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γ.Γιακουμάτος προσφέρει το δώρο του Πάσχα, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Β.Πολύδωρας εμφανίζεται και αυτός θετικός στην πρόταση.

Τέλος , η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και πρώην ευρωβουλευτής Νάνα Μούσχουρη παραιτήθηκε από τη σύνταξη της ευρωβουλευτού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top