GuidePedia

0
«Τα λουλούδια στην κυρία από μένα». Με μια φράση, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς την Ντόρα Μπακογιάννη. Τρεις μήνες από την εκκαθάριση των παλιών λογαριασμών στην κάλπη της κομματικής βάσης, κορυφώνεται το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. Είναι χαριτωμένο ότι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. στρώνει τον δρόμο της εξόδου για την εσωκομματική του αντίπαλο με ρόδα μυρωμένα, κρίνους, ανθούς και πασχαλιές, που έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Σε αντίστοιχες συνθήκες στο απέναντι κατάστημα ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε λάβει ένα ψυχρό τηλεγράφημα.
«Παύσατε δημιουργία ρεύματος.

Στοπ. Θα σας παρασύρει.

Στοπ. Φιλικά, Γιώργος Στοπ.

ΥΓ: Ο αρχηγός σου. Στοπ». Από τότε δεν ξανάγινε λόγος για εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

Στη Ν.Δ. το παιχνίδι παίζεται αλλιώς. Η τελευταία ανθοδέσμη παραδόθηκε επί κυπριακού εδάφους. Η «γυναίκα που θα γινόταν βασίλισσα» πήγε στη Λευκωσία και άρχισε τις πολιτικές επαφές- μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη Σαμαρά στα ίδια μέρη. Με ποια ιδιότητα;

Πάντως όχι της επίσημης απεσταλμένης της Ν.Δ. Στη Ρηγίλλης το διάβασαν σαν απόπειρα να κατοχυρώσει ντε φάκτο τον ρόλο που της αρνήθηκαν: σκιώδης υπουργός Εξωτερικών. Η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι. Αν άρχιζε η σύρραξη τα σκάγια θα έπαιρναν και τον αρχηγό του αδελφού κόμματος στο νησί. Ο Αναστασιάδης το ΄πιασε αμέσως το υπονοούμενο και βγήκε από το πεδίο βολής: «Δεν την κάλεσα εγώ». Ή αλλιώς: «Δεν θα γίνω μέρος της δικής σας κρίσης».

Πολλοί προσπαθούν να μαντέψουν αν επίκειται αποχώρηση της Ντόρας και πώς θα γίνει. Οικειοθελώς; Με τη μέθοδο «έθεσε εαυτήν... κ.λπ.».

Θα δούμε κάτι ανάμεσα σε Έξοδο του Μεσολογγίου και χορό του Ζαλόγγου; Θα προστεθεί και τρίτος κάτοικος στην «Πολυκατοικία»; Ο Σαμαράς είναι προσεκτικός και ψύχραιμος. Από τις σχέσεις τους κρίνεται αν θα επαληθευτεί ο κανόνας της μεταπολίτευσης κατά τον οποίο «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται κάποια στιγμή πρωθυπουργός» ή οι εξαιρέσεις του. Οι δύο Παπανδρέου, ο Κ. Μητσοτάκης και ο Κ. Καραμανλής τα κατάφεραν. Ο Μιλτιάδης Έβερτ και ο Ευάγγελος Αβέρωφ όχι.

Η κυρία είναι σκληρό καρύδι. Όλο και περισσότεροι όμως της αποδίδουν ότι σκέπτεται πλέον όπως έλεγε η Αμερικανίδα ηθοποιός Ρίτα Γουέστ: «Όταν είμαι καλή, είμαι πολύ καλή. Όταν είμαι κακή, είμαι καλύτερη».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top