GuidePedia

0
Έντονα αντέδρασε η Αξιωματική αντιπολίτευση, δια στόματος του αρχηγού της κ Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του ΛΑ.Ο.Σστα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η Κυβέρνηση.
Ως φυγόμαχο αλλά και υπεύθυνο για την άτεγκτη διάθεση που δείχνουν οιΕυρωπαίοι απέναντι στη χώρα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος τηςΝΔ, αφού όπως είπε: "Ξέρει την προσωπική του ευθύνη. Άργησε πέντεολόκληρους μήνες να πάρει μέτρα. Αν τα είχε πάρει νωρίτερα, θα ήτανπολύ ηπιότερα και λιγότερο επώδυνα."Επιπλέον εκτίμησε ότι "αν δεν πάρουν άμεσα τα μέτρα τόνωσης της Οικονομίας, τα μέτρα αυτά, θα βαθύνουν την ύφεση, αφού θα χαθεί το 25-30% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών"
ενώ αφού συμπεριέλαβε και τη ΝΔ στις διαχρονικές ευθύνες
που έφτασαν τη χώρα στην κατάσταση αυτή, επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός
"ασχολείται μόνο με το χθες".

Παράλληλα δήλωσε ότι θα στηρίξει τα σωστά μέτρα, πρότεινε όμως διαφορετικό συνδυασμό πολιτικών αλλά όχι αύξηση του ΦΠΑ, ή της φορολογίας στα καύσιμα με περικοπή του 14ου μισθού.

Στις προτάσεις του, ο κ Σαμαράς, έκανε λόγο για
μεγαλύτερο φόρο στον καπνό, τα ποτά, τα είδη πολυτελείας, αλλά και
αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, του Τουρισμού και της
Ναυτιλίας, ώστε , όπως τόνισε, "να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη".

Παπαρήγα: "Χοντρό ψέμα"

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα, εξαπέλυσε με δηλώσεις της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε σε ξεσηκωμό, σημειώνοντας ότι οι δρόμοι της Αθήνας και όλης της Ελλάδας πρέπει να γεμίσουν με διαμαρτυρόμενους.

"Χοντρό ψέμα είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο ή αυτούς που πληρώνονται από το δημόσιο. Θα πάρει κατηφόρα και ακόμα χειρότερη όλους και όλες τους εργαζόμενες στο ιδιωτικό τομέα. Επίσης είναι χοντρό ψέμα ότι τα μέτρα αυτά αφορούν το 2010. Είναι μέτρα διαρκείας και σε δυο, τρεις μήνες θα έχουμε και καινούργιο πακέτο μέτρων και μέχρι τέλος του χρόνου επίσης καινούργια πακέτα μέτρων", δήλωσε η κα Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως είναι τραγωδία να χάνει ο λαός δικαιώματα, να πετσοκόβεται το εισόδημά του και ενώ έχουν μεσολαβήσει πολύχρονοι, μακρόχρονοι αγώνες, δόθηκαν πολλές θυσίες, χύθηκε μέχρι και αίμα. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι κυριολεκτικά ντροπή και δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό, τα βάρβαρα αυτά μέτρα να περάσουν χωρίς λαϊκή αντίσταση.

Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα εχει σημασία ο λαός να δείξει, ακόμα και αν περάσουν αυτά τα μέτρα, ότι δεν τα δέχεται και ότι κυριολεκτικά θα τα σμπαραλιάσει στην πράξη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι "έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι η κυβέρνηση, στην τρομοκράτηση του λαού και στην απόσπαση εκβιαστικής συναίνεσης, επιστρατεύει τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, ενώ μια σειρά επιχειρηματίες, λαλίστατοι πριν, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, δεν μιλάνε καθόλου σήμερα αφού είδαν ότι τη βρώμικη δουλειά τους την κάνει πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

Καρατζαφέρης: "Να ματώσουμε για την πατρίδα"

Συναινετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τόνισε ότι τη στιγμή της μεγάλης κρίσης όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες για τη χώρα.
Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουν για να διασωθεί η χώρα και κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί για κάθε μέτρο ξεχωριστά στη βουλή.
Αναλυτικά η δήλωση Καρατζαφέρη:
"Όλα τα χρόνια της μεταπολιτεύσεως, μεριμνούσαμε για τους Έλληνες και παραμελούσαμε την Ελλάδα. Σήμερα, την στιγμή της μεγάλης κρίσεως, πρέπει να μεριμνήσουμε για την Ελλάδα, δοκιμάζοντας τους Έλληνες.

Κυβερνήτες και κυβερνώμενοι, συνδικαλιστές και λοιποί παράγοντες του Δημοσίου βίου, υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια μάλλον κατώτεροι των περιστάσεων. Υπήρξαν στιγμές που δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας όλοι μπροστά σε μεγάλες κομβικές για τον τόπο πορείες. Θα ιδρώσουμε, θα δακρύσουμε, θα ματώσουμε, αλλά η Ελλάδα θα διασωθεί. Πρέπει να τη διασώσουμε.

Ο προσωπικός πατριωτισμός ενός εκάστου, πρέπει να παραμερίσει τα οποιαδήποτε προσωπικά ωφελήματα, για να επαναφέρουμε το βαναύσως τραυματισμένο γόητρο της χώρας, εκεί που επιβάλλεται από την μακροχρόνια Ιστορία μας και την υποχρέωσή μας προς τις επόμενες γενεές των Ελλήνων.

Για κάθε ένα από τα μέτρα, ο ΛΑ.Ο.Σ θα τοποθετηθεί υπευθύνως εις τη Βουλή των Ελλήνων. Μέχρι τότε ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη ο τόπος, την κοινωνική ειρήνη".

Τσίπρας: "Παραδίδουν στην πυρά την ελληνική κοινωνία"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στη πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της.
Ο κ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Συμμαχίας (GUE/NGL), μίλησε με σκληρή γλώσσα αφού όπως είπε η κυβέρνηση χαρίζει στους κερδοσκόπους κάτι που δεν ανήκει σε αυτή αλλά στους Έλληνες εργαζομένους που με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε "Κανείς δεν μπορεί να παραδίδει στην πυρά κάτι που δεν του ανήκει, ιδίως όταν δεν έχει λάβει καν την έγκριση του ιδιοκτήτη - και στην προκειμένη περίπτωση ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός που δικαιούται να έχει την τελική έγκριση και την τελική επιλογή".

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Με περισσή ωμότητα και κυνισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στην μισθωτή εργασία μεταπολιτευτικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υποτάσσοντας την ελληνική οικονομία στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών αγορών και του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου",

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να βγει στους δρόμους και να αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αλαβάνος: "Να φύγει η κυβέρνηση"

O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι "υποτελής στους κλεπτοκράτες και τους εμπόρους όπλων των Βρυξελλών, δουλοπρεπής απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ" και ζήτησε να φύγει όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ο κ. Αλαβάνος διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έκοψε, έστω συμβολικά, ένα ευρώ από τις δαπάνες για εξοπλισμούς και σημείωσε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα Μέτωπο Αλληλεγγύης για να υπάρξει στροφή στη χώρα μας πριν πέσει στο γκρεμό.

Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε την πρότασή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top