GuidePedia

0
AddThis Social Bookmark Button MitsΈκκληση για εθνική ομοψυχία απηύθυνε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κρίνοντας ταυτόχρονα ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης και χαρακτηρίζοντας «παιδική χαρά» το οικονομικό επιτελείο.
«Έχω την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός πήρε επιτέλους τις σωστές αποφάσεις και ελπίζω να εξακολουθήσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. Υπογράμμισε ακόμη ότι ο κ. Παπανδρέου είπε «αυτά που εγώ λέω επί 20 χρόνια, δηλαδή ότι δεν μπορούμε να δανειζόμαστε για να ζούμε καλύτερα εμείς επιβαρύνοντας τις επόμενες γενιές».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη προϋπόθεση για να μας εμπιστευτούν οι ξένοι είναι να πετύχουμε ένα "μίνιμουμ εθνικής ομοψυχίας". Για την ώρα είναι θετικό το γεγονός ότι οι αντιδράσεις της λαϊκής βάσης είναι συγκρατημένες.
Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν την οικονομία και να πείσουν τόσο τους Γερμανούς όσο και τις αγορές. Χρειάζονται άμεσα διαρθρωτικές τομές και αλλαγές γιατί οδηγούμαστε σε ύφεση. Μεταξύ άλλων, εξήγησε, θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στο ωράριο, στις εργασιακές σχέσεις και στα κλειστά επαγγέλματα. Χαρακτήρισε, τέλος, "παιδική χαρά" το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να διαφωνούν οι δύο βασικοί υπουργοί για την οικονομία. Κατά τον κ. Μητσοτάκη στην κύβέρνηση χρειάζεται ένας έμπειρος υπουργός Οικονομικών που να μπορέσει να πάρει στα χέρια του την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα προτιμούσε τον Αλέκο Παπαδόπουλο σε αυτή την χρονική συγκυρία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top