GuidePedia

0
O διαγκωνισμός στον χώρο της Αριστεράς για τη γραμμή η οποία θα κυριαρχήσει στον συνδικαλιστικό χώρο, εν μέσω κρίσης και σκληρής οικονομικής πολιτικής, αναδεικνύεται πλέον έντονος. Από τη μια εργαζόμενοι και συνδικάτα που στηρίζουν το ΠΑΜΕ και από την άλλη πρωτοβάθμια σωματεία που συντονίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και «χαμηλόβαθμους» συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ. Το ΠΑΜΕ ξεδιπλώνει συνεχώς ακτιβιστικές ενέργειες, όπως πρόσφατα ο αποκλεισμός του κτιρίου του Χρηματιστηρίου.
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περνά τώρα σε πιο μετωπική φάση σύγκρουσης με την κυβέρνηση, μετά την αναμονή για να φανεί- όπως έλεγαν - ότι ο Πρωθυπουργός έχει αθετήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Στόχος είναι ο απεγκλωβισμός από το «σύνδρομο του σάντουιτς»,
όπως περιγράφουν συνδικαλιστικά στελέχη την πίεση που ασκεί η συμμαχία ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ και ο «απομονωτισμός του ΠΑΜΕ». Εν τω μεταξύ, πυρ ομαδόν κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής εξαπέλυσαν χθες το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Αλ. Αλαβάνος χαρακτήρισε «υβριστική για τους εργαζομένους» τη δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου ότι « είναι έτοιμοι οι άνθρωποι του ενός μισθού να τον δώσουν για την πατρίδα» .

Δημοσίευση σχολίου

 
Top