GuidePedia

0

Εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα να δημοσιοποιήσει στους αρχηγούς των κομμάτων την αλληλογραφία του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την για παλινωδίες στα εθνικά μας θέματα.

Προηγήθηκαν βολές του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ότι «αποσπάσματα των επιστολών τα μαθαίνουμε από την... Κωνσταντινούπολη». Ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι «δεν δεχόμαστε να παραπεμφθούν όλες οι διαφορές μας με την Τουρκία στη Χάγη παρά μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας», επισημαίνοντας ότι «αυτή την πολιτική ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια ανετράπη στο Ελσίνκι το 1999 και τη διόρθωσε ο Κ. Καραμανλής».

Απαντώντας σε έντονο ύφος, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η αντίληψη ότι όταν κάποιος συνομιλεί με μία άλλη χώρα εκλαμβάνεται αυτομάτως ως υποταγή είναι μια φοβική λογική», σημειώνοντας ότι «εμείς συζητάμε με τους Τούρκους για το δίκαιο της Ελλάδας».

Ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «επίτευγμα» το Ελσίνκι, γιατί άνοιξε τον δρόμο της Κύπρου για την ένταξή της στην ΕΕ. Για «σχεδιασμούς της επόμενης μέρας από την Τουρκία» έκανε λόγο ο Γ. Καρατζαφέρης, εξαιτίας -όπως είπε- της δυσμενούς θέσης που βρίσκονται σε διεθνές επίπεδο η γείτονα χώρα και ο πρωθυπουργός της.
ΕΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top